r
Nosalty Logó

Diós-sörös kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Diós-sörös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6142 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 2129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze a sörrel és 2 dl langyos vízzel, majd dagasszuk ki.
  2. Kelesszük szobahőmérsékleten 18 órát.
  3. Gyúrjuk át lisztezett felületen.
  4. A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
  5. Tegyük a megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt fedeles kerámiatálba, 30 percig lefedve süssük, majd fedő nélkül még 20 percet.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4474
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Ajánló

Ha a száraz hozzávalókat rétegezve egy csinos üvegbe töltjük (liszt, rozsliszt, élesztő, só, dió), megkötjük egy szép szalaggal, a sört mellécsomagoljuk, és a receptet is mellékeljük, egy kreatív ajándék is lehet. Egy lelkes ínyencnek a legszebb ajándék, ha saját kezűleg készítünk neki valami ehetőt, de ha meglátja a szépen rétegezett hozzávalókat, biztosan kedvet kap, hogy elkészítse a kenyeret! Így egy konyhában szívesen sürgő-forgó egyén számára dupla ajándék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-sörös kenyér
Csutak Enikő 82 recept

A házi kenyér a legfinomabb! Üzletben is megvásárolhatjuk a vert héjú házikenyeret, vagy netán a krumplisat, de mégis azt esik a legjobban ropogtatni, amit saját kezűleg dagasztottunk be. Természetesen a legjobb kemencében sütni a kenyeret, de számomra az is nagyon izgalmas volt, hogy időközönként bepillantottam a sütő ablaküvegén keresztül, és láttam, hogy a tésztának kezd kenyérformája lenni. A ropogó héj, a megpirult dió és a barna sör karamelles íze és illata szerelem első ízlelésre! A recept a Nők Lapja Konyha 2013. novemberi számából való.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...