Diós-sörös kenyér
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
40.3g finomliszt147 kcal
-
8.1g rozsliszt28 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
9.2g dió60 kcal
-
17.3g barna sör7 kcal
-
23g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1535.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6142 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 4679 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 390.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
35 dkg finomliszt
-
7 dkg rozsliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
2 teáskanál só
-
1.5 dl barna sör
-
2 dl víz
Elkészítés
- A hozzávalókat gyúrjuk össze a sörrel és 2 dl langyos vízzel, majd dagasszuk ki.
- Kelesszük szobahőmérsékleten 18 órát.
- Gyúrjuk át lisztezett felületen.
- A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
- Tegyük a megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt fedeles kerámiatálba, 30 percig lefedve süssük, majd fedő nélkül még 20 percet.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4474
- Feltöltés dátuma: 2014. március 06.
Ajánló
Ha a száraz hozzávalókat rétegezve egy csinos üvegbe töltjük (liszt, rozsliszt, élesztő, só, dió), megkötjük egy szép szalaggal, a sört mellécsomagoljuk, és a receptet is mellékeljük, egy kreatív ajándék is lehet. Egy lelkes ínyencnek a legszebb ajándék, ha saját kezűleg készítünk neki valami ehetőt, de ha meglátja a szépen rétegezett hozzávalókat, biztosan kedvet kap, hogy elkészítse a kenyeret! Így egy konyhában szívesen sürgő-forgó egyén számára dupla ajándék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A házi kenyér a legfinomabb! Üzletben is megvásárolhatjuk a vert héjú házikenyeret, vagy netán a krumplisat, de mégis azt esik a legjobban ropogtatni, amit saját kezűleg dagasztottunk be. Természetesen a legjobb kemencében sütni a kenyeret, de számomra az is nagyon izgalmas volt, hogy időközönként bepillantottam a sütő ablaküvegén keresztül, és láttam, hogy a tésztának kezd kenyérformája lenni. A ropogó héj, a megpirult dió és a barna sör karamelles íze és illata szerelem első ízlelésre! A recept a Nők Lapja Konyha 2013. novemberi számából való.