r
Nosalty Logó

Diós ricotta ravioli sütőtökkel és kacsatepertővel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós ricotta ravioli sütőtökkel és kacsatepertővel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A sütőtökhöz

A kacsatepertőhöz és a pecsenyeléhez

A diós raviolihoz

A tálaláshoz

233
Kalória
8.5g
Fehérje
25.7g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
100.2g
Víz
62.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
1.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütőtökhöz

A kacsatepertőhöz és a pecsenyeléhez

A diós raviolihoz

A tálaláshoz

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütőtökhöz

A kacsatepertőhöz és a pecsenyeléhez

A diós raviolihoz

A tálaláshoz

Összesen 932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütőtökhöz

A kacsatepertőhöz és a pecsenyeléhez

A diós raviolihoz

A tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    1094 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    400.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    6799 micro
  • β-crypt
    4378 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    605 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A sütőtökhöz

  1. .A sütőtököt megfőzzük, kevés vízzel. Amiben főtt, feleresztjük, adunk hozzá egy kanál tejszínt, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Botmixerrel krémesre pürésítjük.
  2. A kacsamell széléből készítünk egy adag tepertőt. A végén kevés sóval forgassuk át.
  3. A serpenyőben visszamaradt pörcrészeket felhasználjuk a pecsenyelé készítéshez. Ehhez öntsünk egy kevés vörösbort, égessük ki, forraljuk össze, végül szűrjük le, és kevés sóval, színes borssal ízesítsük.
  4. A raviolihoz 1 tojás-90 g liszt-1kk só kombinációjával tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és kis labdákat formázva megtöltjük a pirított dió és ricotta, illetve só hozzáadásával készült keverékkel.
  5. Friss tésztáról van szó, ezért fél percnél tovább ne főzzük, mert egy lyukas raviolink lesz:) A ravioli tapasztásánál nincs szükség tojásra, pusztán a kezünk melegével és az összenyomkodással zárjuk le.
  6. Tálalásnál én a krémes sütőtökkrémre helyezem a raviolit, meglocsolom a pecsenyelével, egy kevés balzsamkrémet is adok mellé, rucola társaságában. Megszórom a kacsatepertővel és hipphopp el is tűnik, mert mindmegette:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Sütőtökmánia van:).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!