r
Nosalty Logó

Diós-narancsos beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Diós-narancsos beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.3 g

Zsír

  • Összesen
    641.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    351 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1216 mg
  • Foszfor
    3640 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1074.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2267 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1671 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 10683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel elmorzsoljuk.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgákat, a citromhéjat, a cukrot és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy egy kelt tészta keménységű tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk. (Kb. 3 beigli készíthető belőle.)
  3. A tésztát 1 óráig kelesztjük, majd 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  4. A diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, a narancs héjával és levével, és egy nagyon pici tejjel, és a tésztára simítjuk. Feltekerjük, megkenjük először a tojássárgájával,de arra figyeljünk,hogy egy irányban kenjük,ezt 30 percig meleg helyen pihentetjük, majd megkenjük a tojásfehérjével,de az ellentétes irányban,ahogy a sárgájával tettük30 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. Hústűvel megszurkáljuk a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 20984
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-narancsos beigli
Mercedes 302 recept

Karácsony nem múlhat el beigli nélkül, az idén sem volt másképp.Most reszelt narancsot és narancslevet használtam a töltelék elkészítésénél. Az Apósom meg is dícsérte, idézem: "én még ilyen finom beiglit életemben nem ettem". Kell ennél nagyobb elismerés? :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...