r
Nosalty Logó

Diós-narancsos beigli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Diós-narancsos beigli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1336
Kalória
27.3g
Fehérje
134.3g
Szénhidrátok
80.2g
Zsír
49g
Víz
84.1g
Koleszterin
9g
Rost
29g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.3 g

Zsír

  • Összesen
    641.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    351 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1216 mg
  • Foszfor
    3640 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1074.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2267 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1671 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 10683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel elmorzsoljuk.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgákat, a citromhéjat, a cukrot és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy egy kelt tészta keménységű tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk. (Kb. 3 beigli készíthető belőle.)
  3. A tésztát 1 óráig kelesztjük, majd 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  4. A diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, a narancs héjával és levével, és egy nagyon pici tejjel, és a tésztára simítjuk. Feltekerjük, megkenjük először a tojássárgájával,de arra figyeljünk,hogy egy irányban kenjük,ezt 30 percig meleg helyen pihentetjük, majd megkenjük a tojásfehérjével,de az ellentétes irányban,ahogy a sárgájával tettük30 percig hideg helyen pihentetjük.
  5. Hústűvel megszurkáljuk a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karácsony nem múlhat el beigli nélkül, az idén sem volt másképp.Most reszelt narancsot és narancslevet használtam a töltelék elkészítésénél. Az Apósom meg is dícsérte, idézem: "én még ilyen finom beiglit életemben nem ettem". Kell ennél nagyobb elismerés? :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!