r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejgliszelet

3,0

2 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Bejgliszelet: mákkal és dióval töltött réteges, omlós sütemény kistányéron, karácsonyi dekorációval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

712
Kalória
14.5g
Fehérje
66.8g
Szénhidrátok
45.6g
Zsír
37g
Víz
78.9g
Koleszterin
8.3g
Rost
24.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 8548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    547.2 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    239 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12086.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    5188 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1669 mg
  • Foszfor
    4512 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

Víz

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 8548 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elkeverjük a porcukorral és sóval. Belekockázzuk a hideg vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sárgáját, tejfölt és a felfutott élesztőt, és ruganyos tésztává dolgozzuk a hozzávalókat. Ne gyúrjuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
  2. A tésztagombócot lefedve, szobahőmérsékleten pihentetjük 30-60 percig, közben elkészítjük a töltelékeket.
  3. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kivajazunk egy közepes méretű, magas falú tepsit vagy kerámiaedényt. A gombócot négy egyenlő részre osztjuk.
  4. Vékonyra nyújtjuk az első gombócunkat, elegyengetjük a tepsiben és levágjuk a felesleget. Megkenjük a máktöltelék felével, amit lelapogatunk. Erre jöhet egy újabb tésztalap, majd a teljes diótöltelék, újabb tészta, amit a maradék mák kövessen. A süteményt lezárjuk az utolsó tésztalappal.
  5. A kész süteményt lekenjük felvert tojássárgájával, majd 30 percig a pulton pihentetjük. Ekkor fehérjével is lekenjük, és ismét 30 percig pihentetjük. Ezután egy tűvel megszurkáljuk, hogy a gőz szabadulhasson sülés közben.
  6. A tepsit a sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

A máktöltelékhez

  1. A tejet felforraljuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Amikor már forr, beleöntjük a mákot és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű lesz a töltelék és jobban összeáll. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.

A diótöltelékhez

  1. A darált diót elkeverjük a porcukorral és a narancs reszelt héjával, majd hozzácsorgatjuk a tejet és sűrű krémmé dolgozzuk a tölteléket. Felhasználásig félretesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell kizárólag egy töltelék mellett leragadnunk: dió is, mák is kerülhet bele. Vagy bármi más!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Mandulás bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!