r
Nosalty Logó

Diós és mákos bejgli élesztős tésztából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Diós és mákos bejgli élesztős tésztából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

1361
Kalória
23.7g
Fehérje
160.9g
Szénhidrátok
71.2g
Zsír
56.5g
Víz
173.7g
Koleszterin
10g
Rost
65.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 8146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    427.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    2971 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    943 mg
  • Foszfor
    2878 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    338.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 8146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük.
  2. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Ha kész, négy egyenlő darabra vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket. Kettőt a diós, kettőt a mákos töltelékkel töltünk meg.
  5. A tekercsek végeit picit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Óvatosan megszurkáljuk.

A diós töltelékhez

  1. A diót, a porcukrot, a tejet és a mazsolát a baracklekvárral együtt egy kis lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve 5 perc alatt összefőzzük. Teljesen kihűtjük.

A mákos töltelékhez

  1. A darált mákot, a porcukrot, a meggylekvárt és a narancslevet egy kisebb lábosba tesszük, összekeverjük, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenéshez

  1. A tojást kettészedjük. A rudakat először a sárgával, majd a fehérjével kenjük meg.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. ha kész, hagyjuk kihűlni. ha véletlenül megrepedne, akkor a sütőből kivéve, még szinte forrón össze tudjuk nyomni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A karácsonyi ünnep elképzelhetetlen a bejgli nélkül. Egy baj van vele, általában kireped. Egyszer azt mondta nekem egy elismert cukrász, hogy az a bejgli, ami nem repedt ki, az nem is készült szeretettel. Azóta ehhez tartom magam!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!