Diós és mákos bejgli élesztős tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
33g tej19 kcal
-
3 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
108g finomliszt394 kcal
-
50g vaj359 kcal
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
-
25g mák131 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
5g meggylekvár14 kcal
-
23g narancslé11 kcal
A kenéshez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1361
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
650g finomliszt2366 kcal
-
300g vaj2151 kcal
A diós töltelékhez
A mákos töltelékhez
-
150g mák788 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
30g meggylekvár83 kcal
-
135g narancslé63 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
8146
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
9g tej5 kcal
-
0.7g friss élesztő1 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
29.3g finomliszt106 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
A diós töltelékhez
-
6.8g dió44 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
1.4g sárgabaracklekvár4 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
1g mazsola3 kcal
A mákos töltelékhez
-
6.8g mák35 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
1.4g meggylekvár4 kcal
-
6.1g narancslé3 kcal
A kenéshez
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
366
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1255.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
1361
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.4 g
Zsír
-
Összesen 427.4 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 1042 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7532.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 2971 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 943 mg
-
Foszfor 2878 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 965.3 g
-
Cukor 394 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 338.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2219 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 658 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 2165 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
8146
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
366
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 db tojássárgája
-
6.5 dkg porcukor
-
65 dkg finomliszt
-
30 dkg vaj
A diós töltelékhez
-
10 dkg porcukor
-
1.5 ek sárgabaracklekvár
-
1.5 dl tej
-
1 marék mazsola
A mákos töltelékhez
-
15 dkg porcukor
-
1.5 ek meggylekvár
-
1.5 narancsból nyert narancslé
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük.
- A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidolgozzuk.
- Hűtőbe tesszük egy órára.
- Ha kész, négy egyenlő darabra vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket. Kettőt a diós, kettőt a mákos töltelékkel töltünk meg.
- A tekercsek végeit picit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Óvatosan megszurkáljuk.
A diós töltelékhez
- A diót, a porcukrot, a tejet és a mazsolát a baracklekvárral együtt egy kis lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve 5 perc alatt összefőzzük. Teljesen kihűtjük.
A mákos töltelékhez
- A darált mákot, a porcukrot, a meggylekvárt és a narancslevet egy kisebb lábosba tesszük, összekeverjük, és kis lángon, kevergetve 5 percig főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenéshez
- A tojást kettészedjük. A rudakat először a sárgával, majd a fehérjével kenjük meg.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. ha kész, hagyjuk kihűlni. ha véletlenül megrepedne, akkor a sütőből kivéve, még szinte forrón össze tudjuk nyomni!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 144455
- Feltöltés dátuma: 2017. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Nosalty
1491 recept
A karácsonyi ünnep elképzelhetetlen a bejgli nélkül. Egy baj van vele, általában kireped. Egyszer azt mondta nekem egy elismert cukrász, hogy az a bejgli, ami nem repedt ki, az nem is készült szeretettel. Azóta ehhez tartom magam!