Diós-mákos batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
17g dió109 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
19 kcal
A mákos töltelékhez
-
17g mák88 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7 kcal
A szóráshoz
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
48g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
100g dió654 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
111 kcal
A mákos töltelékhez
-
100g mák525 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
44 kcal
A szóráshoz
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4564
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
28.8g finomliszt105 kcal
-
24g vaj172 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
9.6g dió63 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.8g sárgabaracklekvár11 kcal
A mákos töltelékhez
-
9.6g mák50 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
A szóráshoz
-
1.3g porcukor5 kcal
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 775.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 314.5 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4651.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1771 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 1611 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
4564
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
438
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 ek ecet
-
6 evőkanál víz
-
1 késhegynyi só
A diós töltelékhez
-
10 dkg dió
-
5 ek tej
-
1 teáskanál citromlé
-
vanília ízlés szerint
-
2 ek sárgabaracklekvár
A mákos töltelékhez
-
10 dkg mák
-
5 ek tej
-
3 dkg porcukor
-
1 teáskanál citromlé
-
vanília ízlés szerint
-
2 teáskanál sárgabaracklekvár
A szóráshoz
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A darált diót leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és kihűtjük. Ugyanígy járunk el a darált mákkal is.
- A lisztet egy tálba tesszük, ráreszeljük a vajat, hozzáöntjük az ecetes vizet, a késhegynyi sót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha még ragad, lisztezett kézzel gombócot formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, ha szükséges a nyújtófát is meglisztezzük. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd felcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
- A rudat félbevágjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Derelyevágóval 7-8 cm-es négyzeteket vágunk, mindegyik közepébe teszünk a kihűlt diótöltelékből, majd átlósan összecsippentjük a tésztát, és papírkapszlikba, majd tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük (180 fok, kb.15 perc).
- Amíg sül a tészta kinyújtjuk a másik fél tésztát, ugyanúgy járunk el, mint az előbbivel, és megtöltjük a máktöltelékkel, majd ezt is megsütjük.
- Vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 11324
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Az ecetes kifli receptemet dolgoztam át, mert a családom szereti a diós-mákos süteményeket. Akár kifli formában is készíthetjük. Nem szabad túlsütni, mert csak akkor lesz finom, leveles a batyunk.