r
Nosalty Logó

Diós-mákos batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Diós-mákos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 4564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    314.5 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 4564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és kihűtjük. Ugyanígy járunk el a darált mákkal is.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, ráreszeljük a vajat, hozzáöntjük az ecetes vizet, a késhegynyi sót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha még ragad, lisztezett kézzel gombócot formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, ha szükséges a nyújtófát is meglisztezzük. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd felcsavarjuk, mint a bejglit, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
  3. A rudat félbevágjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Derelyevágóval 7-8 cm-es négyzeteket vágunk, mindegyik közepébe teszünk a kihűlt diótöltelékből, majd átlósan összecsippentjük a tésztát, és papírkapszlikba, majd tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (180 fok, kb.15 perc).
  5. Amíg sül a tészta kinyújtjuk a másik fél tésztát, ugyanúgy járunk el, mint az előbbivel, és megtöltjük a máktöltelékkel, majd ezt is megsütjük.
  6. Vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 11212
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos batyu
Csiki Piroska 230 recept

Az ecetes kifli receptemet dolgoztam át, mert a családom szereti a diós-mákos süteményeket. Akár kifli formában is készíthetjük. Nem szabad túlsütni, mert csak akkor lesz finom, leveles a batyunk.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...