r
Nosalty Logó

Diós koszorú Nagyi-mami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miczán Kati
Diós koszorú Nagyi-mami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4443.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.3 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 6192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A teljes mennyiségből elvett 1 dl tejben, és 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejben fölolvasztjuk a cukrot, és elkeverjük benne a tojássárgákat.
  2. Az átszitált liszthez keverjük az élesztőt, a cukros-tojásos tejet, a fölolvasztott zsírt, sót. Dagasztjuk, kelesztjük (rövid ideig, kb. 10 percig kelesztjük, mert a formázás viszonylag sok időt vesz igénybe, és ez idő alatt a tészta tovább kel).
  3. 33 x 50 cm-s téglalapot nyújtunk tésztából. A tésztát 20 cm magasságban pizzavágóval 33 csíkra bevagdossuk, majd 3 csíkot összefonunk, 11 "copf "-ot kapunk. Nem kötelező természetesen a 33 csík.
  4. A tészta másik végére halmozzuk a kevés vízben megfőtt, kihűlt diós-cukros-citromhéjas tölteléket, egyenletesen elkenjük, s föltekerjük. Átemeljük a tekercset a sütőpapírral bélelt tepsire, kerekre formázzuk, tojássárgájával lekenjük.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben -nem légkeverésen- 40-50 percig sütjük. A sütés megkezdése után 10 perccel megnézzük a kalácsot, és ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. Hűlés után szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4325
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós koszorú Nagyi-mami konyhájából
Miczán Kati 4 recept

Nagy kalács és dió rajongó a családom, így adva volt, hogy egy nagy, kiadós diós kalács készüljön...

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...