r
Nosalty Logó

Diós koszorú Nagyi-mami konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miczán Kati
Diós koszorú Nagyi-mami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

1030
Kalória
22.2g
Fehérje
118.2g
Szénhidrátok
55g
Zsír
36.5g
Víz
79.5g
Koleszterin
7.2g
Rost
46.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4443.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.3 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 6192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A teljes mennyiségből elvett 1 dl tejben, és 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejben fölolvasztjuk a cukrot, és elkeverjük benne a tojássárgákat.
  2. Az átszitált liszthez keverjük az élesztőt, a cukros-tojásos tejet, a fölolvasztott zsírt, sót. Dagasztjuk, kelesztjük (rövid ideig, kb. 10 percig kelesztjük, mert a formázás viszonylag sok időt vesz igénybe, és ez idő alatt a tészta tovább kel).
  3. 33 x 50 cm-s téglalapot nyújtunk tésztából. A tésztát 20 cm magasságban pizzavágóval 33 csíkra bevagdossuk, majd 3 csíkot összefonunk, 11 "copf "-ot kapunk. Nem kötelező természetesen a 33 csík.
  4. A tészta másik végére halmozzuk a kevés vízben megfőtt, kihűlt diós-cukros-citromhéjas tölteléket, egyenletesen elkenjük, s föltekerjük. Átemeljük a tekercset a sütőpapírral bélelt tepsire, kerekre formázzuk, tojássárgájával lekenjük.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben -nem légkeverésen- 40-50 percig sütjük. A sütés megkezdése után 10 perccel megnézzük a kalácsot, és ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. Hűlés után szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Nagy kalács és dió rajongó a családom, így adva volt, hogy egy nagy, kiadós diós kalács készüljön...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Áfonyás ökörszemek

A házi ökörszemek lenyűgözők és ízletesek reggelire, desszertnek, uzsonnára vagy tízóraira. Bár elkészítésük kicsit macerásnak tűnhet, ez a recept remek választás azoknak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!