r
Nosalty Logó

Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

355
Kalória
5.9g
Fehérje
31.8g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
29.7g
Víz
78.8g
Koleszterin
1.5g
Rost
17.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, a diót, a kávét, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. Felváltva beledolgozzuk a cukrokat és a tojássárgákat is, majd fokozatosan és óvatosan az olajat is.
  3. A lisztes keveréket már keverőlapáttal dolgozzuk hozzá.
  4. Sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A kész tésztát teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Hűlés után eltávolítjuk a sütőpapírt, tálcára tesszük, és a krémet a tetejére kenjük. Tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük. Nem árt a hűtőben tárolni a fogyasztásig, hogy szépen tudjuk szeletelni. Tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Krém

  1. Az áfonyát áztassuk be a rumba (én előző este szoktam).
  2. Áztatás után alaposan csöpögtessük le, majd a vízzel tegyük fel főzni, ez kb. 10 perc, majd hagyjuk kissé lehűlni. Ha lehűlt, egy botmixerrel pépesítsük. Tegyük félre.
  3. A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, lazítsuk fel fél deci tejszínnel, majd dolgozzuk bele a vaníliás cukrot, habosítsuk bele a vajat, és a vörösáfonyapépet.
  5. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a krémhez.

Díszítés

  1. Nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a csokoládét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Volt itthon egy csomag vörös áfonyám, és nagyon megkívántuk a piskótát is. Gondoltam, egy kicsit felturbózom kávéval, és hogy még másnap is "friss" legyen a tészta, teszek bele egy kis olajat... ízletes finomság kerekedett belőle...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!