r
Nosalty Logó

Diós isler Zsuzsamama konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Diós isler Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütihez

A tetejére

1213
Kalória
14.8g
Fehérje
140.5g
Szénhidrátok
69g
Zsír
39.9g
Víz
101.8g
Koleszterin
9.3g
Rost
87.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3212 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 452 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. A lisztet, a mogyorót, a sütőport, cukrot, sót, a vajat, a fahéjat és a tojást beletesszük egy robotgép táljába, és összedolgozzuk sima tésztává.
  2. Fóliába csomagoljuk, és 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle, szilikonos papírral bélelt sütőlemezre. 10 perc alatt készre sütjük. Gázsütő 4-es fokozat, hőlégkeverésesben 200 fokon.
  4. Ha kész, kihűtjük, és két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót 2 ek olajjal gőzfürdő felett egy tálban megolvasztunk, és simára keverünk.
  5. A pihentetett korongokat belemártjuk félig, és mindegyikre fél dióbelet teszünk. Zsírpapírra tesszük őket, és tálcára, hogy a hűtőbe be tudjuk tenni dermedni. Ezután dobozba tegyük fogyasztásig. Sokáig eláll, másnap fogyasszuk, mert akkor finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x26

Régi receptkártyás időszakból való ez a kitűnő sütirecept. Érdemes kipróbálni, mert sokáig eláll, és puha omlós marad. Csak másnap lehet igazán élvezni a fogyasztását.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!