r
Nosalty Logó

Diós isler Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Diós isler Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3212 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A tetejére

Elkészítés

A sütihez

  1. A lisztet, a mogyorót, a sütőport, cukrot, sót, a vajat, a fahéjat és a tojást beletesszük egy robotgép táljába, és összedolgozzuk sima tésztává.
  2. Fóliába csomagoljuk, és 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle, szilikonos papírral bélelt sütőlemezre. 10 perc alatt készre sütjük. Gázsütő 4-es fokozat, hőlégkeverésesben 200 fokon.
  4. Ha kész, kihűtjük, és két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót 2 ek olajjal gőzfürdő felett egy tálban megolvasztunk, és simára keverünk.
  5. A pihentetett korongokat belemártjuk félig, és mindegyikre fél dióbelet teszünk. Zsírpapírra tesszük őket, és tálcára, hogy a hűtőbe be tudjuk tenni dermedni. Ezután dobozba tegyük fogyasztásig. Sokáig eláll, másnap fogyasszuk, mert akkor finomabb.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 10475
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós isler Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 322 recept

Régi receptkártyás időszakból való ez a kitűnő sütirecept. Érdemes kipróbálni, mert sokáig eláll, és puha omlós marad. Csak másnap lehet igazán élvezni a fogyasztását.

Hozzávalók

A sütihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...