Diós-habos isler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
7g tej4 kcal
A krémhez
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
19 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
815
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
40g tej22 kcal
A krémhez
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
111 kcal
-
60g dió392 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
4898
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
29.4g finomliszt107 kcal
-
16.8g vaj120 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
3.4g tej2 kcal
A krémhez
-
10.1g tojásfehérje5 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
3.4g sárgabaracklekvár9 kcal
-
5g dió33 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
8.4g tortabevonó46 kcal
Összesen
411
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
815
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 247.7 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2205.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1021 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 608 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 216.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
4898
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
12 dkg porcukor
-
0.5 teáskanál szalalkáli
-
4 ek tej
A krémhez
-
3 db tojásfehérje
-
12 dkg porcukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a porcukrot, a tojássárgával elkavarjuk, a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, és gyorsan összegyúrjuk. Ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
- Deszkán a tésztát kisodorjuk (2-3 mm), pogácsaszaggatóval vagy pohárral kivágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
- Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk, apránként hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlét (akkor van készen, ha a kanálról nem folyik le és szép fényes), majd hozzákavarjuk a lekvárt és a darált diót.
- A korongokat kétfelé osztjuk, a felét megkenjük a habos krémmel, a másik felét ráhelyezzük, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba. Hagyjuk megszáradni.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 113
- Össznézettség: 17361
- Feltöltés dátuma: 2012. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Legutóbb annyit módosítottam, hogy előre megsütöttem a korongokat (lehet előző nap), bevontam csokimázzal (zacskós bevonót használtam, amiben fehér és barna csoki van, tasakostól kell meleg vízben felolvasztani), másnap csak ráhelyeztem a krémmel megkent korongokra. Ajánlatos a krémmel gyorsan dolgozni, mert ha kihűl, megkeményedik, és nehéz bánni vele. Én úgy szoktam, hogy a gázt elzárom a vízfürdő alatt, de az edényt rajta hagyom, hogy ne hűljön gyorsan ki.