r
Nosalty Logó

Diós-gombás toastkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Diós-gombás toastkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 1451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy nagyobb gézlapot,és óvatosan öntsük bele a joghurtot. Agézlapot akasszuk fel egy olyan helyre, aholkicsöpöghet belőle a nedvesség. A joghurtot 1-1,5 órán keresztül hagyjuk felakasztva, amíg a nedvesség tartalmánaka felét el nem veszíti.
  2. Vágjuk fela csiperkegombát apró szeletekre.
  3. A lisztet a szárított őzlábgombával kávédarálóban daráljukpor finomságúra.
  4. A diót aprítsuk fel durvára.
  5. A vöröshagymát,a fokhagymát és a petrezselymetvágjuk fel finomra.
  6. Az őzlábgombás lisztet keverjük bele az előzőleg lecsöpögtetettjoghurtba.
  7. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd öntsük bele a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük a hagymát addig, amíg üveges nem lesz.
  8. Ekkor adjuk hozzá a felvágott csiperkegombát. A gombát pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
  9. Ekkor mehet bele a durvára vágott dió, a cukor, az ételízesítő és a petrezselyem. Egy kis ideig főzzük még.
  10. Az elkészült gombasalátába öntsük bele a lisztes-őzlábgombás joghurtot, és forraljuk fel.
  11. A krémnek kenhető állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel lehet higítani. Ha túl híg lenne, egy kis tejbe kevert liszttel lehet besűríteni.
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16813
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 09.

Ajánló

Uzsonnára, reggelire is kiváló. A joghurt savanykás íze jól harmonizál a pirított toast kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy orosz oldalon találtam meg a joghurtos gombás toast krém receptjét, ami nagyon megtetszett. A szárított őzlábgombát ledarálva megéreztem a kellemesen diós illatot, ezért csavartam az eredeti recepten egyet, és az aprított diót is a krémhez kevertem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...