Diós-gombás toastkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
75g csiperkegomba16 kcal
-
25g szárított gomba74 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g dió131 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
364
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
100g szárított gomba296 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
400g joghurt244 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
80g dió523 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1451
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
29.4g csiperkegomba6 kcal
-
9.8g szárított gomba29 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
39.1g joghurt24 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7.8g dió51 kcal
-
4.4g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
142
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 179.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
364
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1261 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 716.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2304 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2515 micro
Összesen
1451
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg csiperkegomba
-
3 ek olívaolaj
-
4 dl joghurt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Vegyünk egy nagyobb gézlapot,és óvatosan öntsük bele a joghurtot. Agézlapot akasszuk fel egy olyan helyre, aholkicsöpöghet belőle a nedvesség. A joghurtot 1-1,5 órán keresztül hagyjuk felakasztva, amíg a nedvesség tartalmánaka felét el nem veszíti.
- Vágjuk fela csiperkegombát apró szeletekre.
- A lisztet a szárított őzlábgombával kávédarálóban daráljukpor finomságúra.
- A diót aprítsuk fel durvára.
- A vöröshagymát,a fokhagymát és a petrezselymetvágjuk fel finomra.
- Az őzlábgombás lisztet keverjük bele az előzőleg lecsöpögtetettjoghurtba.
- Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd öntsük bele a hagymát és a fokhagymát. Dinszteljük a hagymát addig, amíg üveges nem lesz.
- Ekkor adjuk hozzá a felvágott csiperkegombát. A gombát pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
- Ekkor mehet bele a durvára vágott dió, a cukor, az ételízesítő és a petrezselyem. Egy kis ideig főzzük még.
- Az elkészült gombasalátába öntsük bele a lisztes-őzlábgombás joghurtot, és forraljuk fel.
- A krémnek kenhető állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel lehet higítani. Ha túl híg lenne, egy kis tejbe kevert liszttel lehet besűríteni.
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16834
- Feltöltés dátuma: 2009. július 09.
Ajánló
Uzsonnára, reggelire is kiváló. A joghurt savanykás íze jól harmonizál a pirított toast kenyérrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Egy orosz oldalon találtam meg a joghurtos gombás toast krém receptjét, ami nagyon megtetszett. A szárított őzlábgombát ledarálva megéreztem a kellemesen diós illatot, ezért csavartam az eredeti recepten egyet, és az aprított diót is a krémhez kevertem.