r
Nosalty Logó

Diós-csokis kocka mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Diós-csokis kocka mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 7872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    529.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    1642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 7872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára összevágjuk.
  2. Közben vízfürdőben felolvasztjuk az étcsokit (nagyobb lábosban vizet forralunk, az összetört csokit egy kisebb lábosban belemerítjük, és kevergetve felolvasztjuk). Ha a csoki folyik, kiemeljük,hogy kissé lehűljön.
  3. A lisztet elkeverjük a dióval, a mazsolávalés a fűszerekkel.
  4. A tojásfehérjét felverjük habnak, a sárgáját kikeverjük előbb a cukorral, majd a vajjal, végül belevegyítjük a csokit is. (A csokis edényt ne mossuk el, mert még szükség lesz rá a bevonáshoz.)
  5. Sűrű, ragacsosmasszát kapunk, amit fellazítunk a tojáshab harmadával. (Eddig kézi mixerrel is dolgozhatunk.)
  6. Fakanállal a masszába keverjük előbb a lisztet, majd könnyedén a maradék tojáshabot.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk (sűrű, nem lehet önteni, csak kanalazni), és 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A sütit deszkába borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszafordítjuk a színére, és még így, forrón megkenjük a lekvárral. (Ha a lekvár sűrű, melegítsük meg, hogy folyós legyen.)
  9. Teljesen kihűtjük, ezalatt a lekvár beszívódik a sütibe. Közben egy kanál olajjal együtt felolvasztjuk a bevonót, rálocsoljuk a lekváros tésztára, elsimítjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd hegyes késsel bekockázzuk a tetejét (akihűlt bevonómásképp összetörik a szeletelésnél). A megadott tepsiméret esetén 5x10 kockát jelöljünk ki.
  10. A negyed diók laposabb alját beletöröljük az edényben maradt csokiba, és így ragasztjuk ráa kijelölt kockák tetejére. Ha teljesen kihűlt, a jelölés mentén vékony pengéjű késsel feldaraboljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13710
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csokis kocka mazsolával
koszider 90 recept

Pontosan követve Lajos Mari utasításait! (66 karácsonyi édesség, 98-99. oldal) Annyira tökéletes, hogy már csak rontani lehetne rajta. Nagyon-nagyon karácsonyi, nagyon szaftos, nagyon csokis, pompás! A kisült süti ide-oda borításakor mindig tegyünk alá sütőpapírt, mert forrón ragad, és rátapadhat a deszkára. Fémdobozban sokáig eláll, 50 kis kocka lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...