Diós-csokis kocka mazsolával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
20g dió131 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
56 kcal
-
10g tortabevonó55 kcal
-
7 kcal
-
10g dió65 kcal
Összesen
787
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
7872
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
11.2g étcsokoládé61 kcal
-
11.2g dió73 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
18.5g tojás23 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
5.6g mazsola17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
11.2g sárgabaracklekvár31 kcal
-
5.6g tortabevonó31 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.6g dió37 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
787
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.3 g
Zsír
-
Összesen 529.2 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 161 g
-
Koleszterin 1642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5210.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1018 mg
-
Foszfor 2535 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 720.2 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 365 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2184 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 2142 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1599 micro
Összesen
7872
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg dió
-
25 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
6 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg mazsola
-
0.5 kk fahéj
-
0.5 kávéskanál szegfűszeg
A töltelékhez és a tetejére
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára összevágjuk.
- Közben vízfürdőben felolvasztjuk az étcsokit (nagyobb lábosban vizet forralunk, az összetört csokit egy kisebb lábosban belemerítjük, és kevergetve felolvasztjuk). Ha a csoki folyik, kiemeljük,hogy kissé lehűljön.
- A lisztet elkeverjük a dióval, a mazsolávalés a fűszerekkel.
- A tojásfehérjét felverjük habnak, a sárgáját kikeverjük előbb a cukorral, majd a vajjal, végül belevegyítjük a csokit is. (A csokis edényt ne mossuk el, mert még szükség lesz rá a bevonáshoz.)
- Sűrű, ragacsosmasszát kapunk, amit fellazítunk a tojáshab harmadával. (Eddig kézi mixerrel is dolgozhatunk.)
- Fakanállal a masszába keverjük előbb a lisztet, majd könnyedén a maradék tojáshabot.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk (sűrű, nem lehet önteni, csak kanalazni), és 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- A sütit deszkába borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszafordítjuk a színére, és még így, forrón megkenjük a lekvárral. (Ha a lekvár sűrű, melegítsük meg, hogy folyós legyen.)
- Teljesen kihűtjük, ezalatt a lekvár beszívódik a sütibe. Közben egy kanál olajjal együtt felolvasztjuk a bevonót, rálocsoljuk a lekváros tésztára, elsimítjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd hegyes késsel bekockázzuk a tetejét (akihűlt bevonómásképp összetörik a szeletelésnél). A megadott tepsiméret esetén 5x10 kockát jelöljünk ki.
- A negyed diók laposabb alját beletöröljük az edényben maradt csokiba, és így ragasztjuk ráa kijelölt kockák tetejére. Ha teljesen kihűlt, a jelölés mentén vékony pengéjű késsel feldaraboljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13755
- Feltöltés dátuma: 2011. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
koszider
90 recept
Pontosan követve Lajos Mari utasításait! (66 karácsonyi édesség, 98-99. oldal) Annyira tökéletes, hogy már csak rontani lehetne rajta. Nagyon-nagyon karácsonyi, nagyon szaftos, nagyon csokis, pompás! A kisült süti ide-oda borításakor mindig tegyünk alá sütőpapírt, mert forrón ragad, és rátapadhat a deszkára. Fémdobozban sokáig eláll, 50 kis kocka lesz belőle.