Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Healthy_Maki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
20g dió131 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
10g tortabevonó55 kcal
-
7 kcal
-
5g dió34 kcal
Összesen
727
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
-
52g dió340 kcal
Összesen
7265
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
12.2g étcsokoládé66 kcal
-
12.2g dió79 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
15.2g margarin109 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
12.2g sárgabaracklekvár34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
6.1g tortabevonó33 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.2g dió21 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
727
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.1 g
Zsír
-
Összesen 496.7 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 1104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4577.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 910 mg
-
Foszfor 2225 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.4 g
-
Cukor 448 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 352.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2522 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 1014 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1633 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1594 micro
Összesen
7265
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg dió
-
10 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
25 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 csipet só
A mázhoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
5 csepp rumaroma
-
10 dkg tortabevonó
-
2 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A csokit meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
- A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel elvegyített liszttel.
- A margarint fél percre mikróba tesszük, majd habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és a langyos csokoládéval.
- A csokis-margarinos egyveleghez hozzákeverjük a diós-fűszeres lisztet és a keményre vert tojásfehérjék habját.
- A piskótát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és 175°C-ra (légkeveréses sütőben 150°C, gázsűtőben 6-os fokozat) előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz
- A mázhoz a lekvárt összeforraljuk a fűszerekkel és a rumaromával, majd a forró sütemény tetejére simítjuk.
- Ha a lekvár langyosra hűlt, bevonjuk a meleg vízfürdőben felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
- A díszítéshez a még langyos csokit 4x4 cm-es vágásokkal bejelöljük, majd a közepükre egy-egy diószemet nyomunk, majd hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20*6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1439
- Feltöltés dátuma: 2016. november 28.
Ajánló
Ha nincs kedvünk a vízfürdővel bíbelődni, mikróban is felolvaszthatjuk a csokit: kockára törve tegyük egy műanyag tálba, adjunk hozzá egy teáskanál olajat, és tegyük 3 x fél percre a mikróba. Minden fél perc után keverjük el alaposan. Fontos, hogy inkább vegyük ki akkor, amikor még apró darabok vannak benne, és keveréssel tegyük folyékonnyá, mert ha túlmelegítjük, túrószerű állaga lesz, és nem fogunk tudni dolgozni vele tovább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Healthy_Maki
1 recept
Ezt a receptet akkor találtam, amikor átmenetet kerestem a család dióimádó és csokiimádó fele között. Egyik íz sem túl domináns, ellenben nagyon kellemesen kiegészítik egymást. Nálunk pillanatok alatt elfogy! :)