r
Nosalty Logó

Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Healthy_Maki
Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    496.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2225 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 7265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokit meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
  2. A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel elvegyített liszttel.
  3. A margarint fél percre mikróba tesszük, majd habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és a langyos csokoládéval.
  4. A csokis-margarinos egyveleghez hozzákeverjük a diós-fűszeres lisztet és a keményre vert tojásfehérjék habját.
  5. A piskótát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és 175°C-ra (légkeveréses sütőben 150°C, gázsűtőben 6-os fokozat) előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbáig).

A mázhoz

  1. A mázhoz a lekvárt összeforraljuk a fűszerekkel és a rumaromával, majd a forró sütemény tetejére simítjuk.
  2. Ha a lekvár langyosra hűlt, bevonjuk a meleg vízfürdőben felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
  3. A díszítéshez a még langyos csokit 4x4 cm-es vágásokkal bejelöljük, majd a közepükre egy-egy diószemet nyomunk, majd hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1423
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 28.

Ajánló

Ha nincs kedvünk a vízfürdővel bíbelődni, mikróban is felolvaszthatjuk a csokit: kockára törve tegyük egy műanyag tálba, adjunk hozzá egy teáskanál olajat, és tegyük 3 x fél percre a mikróba. Minden fél perc után keverjük el alaposan. Fontos, hogy inkább vegyük ki akkor, amikor még apró darabok vannak benne, és keveréssel tegyük folyékonnyá, mert ha túlmelegítjük, túrószerű állaga lesz, és nem fogunk tudni dolgozni vele tovább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Healthy_Maki 1 recept

Ezt a receptet akkor találtam, amikor átmenetet kerestem a család dióimádó és csokiimádó fele között. Egyik íz sem túl domináns, ellenben nagyon kellemesen kiegészítik egymást. Nálunk pillanatok alatt elfogy! :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...