r
Nosalty Logó

Diós-csipkelekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Diós-csipkelekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 5270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Tészta

A többi hozzávaló

Elkészítés

Tészta

  1. A diót megdaráljuk, de csak annyira, hogy kicsit még darabos legyen.
  2. Minden szobahőmérsékletű anyagot dagasztógép táljába mérünk, majd összedolgozzuk. Ha keménynek érezzük, 1-2 kanál tejföllel puhíthatunk a tésztán. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
  3. A pihentetett tésztát kivesszük, kettévesszük, kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. Linzer kiszúróval kivágjuk.
  4. A tészta tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, és kevés nádcukorral megszórjuk, de csak a mintás tetejét. Az alsó lapokra nem kell cukor.
  5. 170 fokosra előmelegített sütőben alul-felül sütésen, 12-15 perc alatt megsütjük.

A többi hozzávaló

  1. Ha kihűlt, az alsó, teli lapra kenünk egy csapott teáskanál lekvárt, és összeragasztjuk a felső, mintás lappal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1002
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csipkelekváros linzer
Évi néni 1830 recept

Időnként megszáll a vágy, hogy linzert süssek, mert nagyon szeretem, de most éppen nem fér bele a diétámba. Azért kettővel mégis minőségi ellenőrzést végeztem, és meg voltam elégedve a végeredménnyel. Így most nézhetem, amint szeretteim falják fel a kedvenc sütim. Ebből a mennyiségből 126 db, 6 cm átmérőjű lapocska lett , tehát 63 sütemény. Néhányba barack, illetve szilvalekvárt is tettem, mert a diós-fahéjas ízvilághoz nagyon jól illenek azok is. A teljes kiőrlésű lisztet kiválóan lágyítja a kevéske mascarpone.

Hozzávalók

Tészta

A többi hozzávaló

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...