Diós aprósütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
491
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
3921
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
30.7g vaj220 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vanília kivonat0 kcal
-
34.1g finomliszt124 kcal
-
21.8g dió143 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
Összesen
535
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
491
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 289.3 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1593.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.8 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1541 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 1510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
3921
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
535
kcal
Hozzávalók
-
225 g vaj
-
70 g cukor
-
1 csipet só
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
250 g finomliszt
-
160 g dió
-
3 ek porcukor
Elkészítés
- A diót egy serpenyőben közepes hőmérsékleten kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd ledaráljuk.
- A vajat a cukorral, a sóval és a vanília kivonattal krémesre keverjük. Majd hozzádolgozzuk a lisztet és a diót.
- A tésztát alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
- A tésztából kb. diónyi golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, enyhén ellapítjuk.
- Betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Kivesszük, a tepsiben hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 22 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8050
- Feltöltés dátuma: 2016. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ebből az adagból nekem 32 db finom, omlós aprósüteményem lett. Dió helyett elkészíthetjük mogyoróval vagy mandulával is.