r
Nosalty Logó

Diócska – Félhold

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diócska – Félhold
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    462.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 6556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 514 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, ha vaj helyett margarint használunk 1 ek-al többet teszünk mint a vajból.
  2. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen belemélyedjen.
  3. A formákat a tésztával tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodik a formában, mérsékeljük a lángot,miután visszahúzódik, pár perc múlva kivehetjük. Amikor langyosra hűlt a forma finoman kikoppintjuk belőle a tésztát.
  4. Krém
  5. A tojást a cukor felével vízfürdőn kb. 10-15 percig kavarjuk.
  6. Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl, a maradék cukrot a vajjal habosra kavarjuk és a kihűlt diós masszához adjuk. A diócskákat, vagy a félholdat megkenjük krémmel, és kettesével összeragasztjuk.
  7. Az eredeti recept szerint a krém nyersen készül vízfürdő nélkül. Ez esetben a diót le kell forrázni 1-2 ek. tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17182
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diócska – Félhold
Csiki Piroska 230 recept

Ez a recept kb. 30 éve van a birtokomban, azóta több ezer diócskát sütöttem, a félhold formákra csak később talátam rá. Egyszerre mindig 2-3 adagot gyúrok össze és lefagyasztom. Amikor valaki váratlanul bejelentkezik, csak belegyömködöm a formákba és megsütöm. A krém is fagyasztható.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...