Diócska – Félhold
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
6 kcal
-
28g dió180 kcal
A krémhez
Összesen
1639
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
23 kcal
-
110g dió719 kcal
A krémhez
Összesen
6556
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
23.5g finomliszt86 kcal
-
15.7g vaj112 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.6g dió56 kcal
A krémhez
Összesen
514
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 115.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1639
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 462.3 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2744.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 1477 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 570.9 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2474 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 2426 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
6556
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
514
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, ha vaj helyett margarint használunk 1 ek-al többet teszünk mint a vajból.
- A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen belemélyedjen.
- A formákat a tésztával tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodik a formában, mérsékeljük a lángot,miután visszahúzódik, pár perc múlva kivehetjük. Amikor langyosra hűlt a forma finoman kikoppintjuk belőle a tésztát.
- Krém
- A tojást a cukor felével vízfürdőn kb. 10-15 percig kavarjuk.
- Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl, a maradék cukrot a vajjal habosra kavarjuk és a kihűlt diós masszához adjuk. A diócskákat, vagy a félholdat megkenjük krémmel, és kettesével összeragasztjuk.
- Az eredeti recept szerint a krém nyersen készül vízfürdő nélkül. Ez esetben a diót le kell forrázni 1-2 ek. tejjel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 17182
- Feltöltés dátuma: 2011. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Csiki Piroska
230 recept
Ez a recept kb. 30 éve van a birtokomban, azóta több ezer diócskát sütöttem, a félhold formákra csak később talátam rá. Egyszerre mindig 2-3 adagot gyúrok össze és lefagyasztom. Amikor valaki váratlanul bejelentkezik, csak belegyömködöm a formákba és megsütöm. A krém is fagyasztható.