r
Nosalty Logó

Diócska – Félhold

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Diócska – Félhold
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1639
Kalória
20.4g
Fehérje
142.7g
Szénhidrátok
115.6g
Zsír
35g
Víz
233.1g
Koleszterin
7.3g
Rost
76.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    462.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 6556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 514 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, ha vaj helyett margarint használunk 1 ek-al többet teszünk mint a vajból.
  2. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen belemélyedjen.
  3. A formákat a tésztával tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodik a formában, mérsékeljük a lángot,miután visszahúzódik, pár perc múlva kivehetjük. Amikor langyosra hűlt a forma finoman kikoppintjuk belőle a tésztát.
  4. Krém
  5. A tojást a cukor felével vízfürdőn kb. 10-15 percig kavarjuk.
  6. Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl, a maradék cukrot a vajjal habosra kavarjuk és a kihűlt diós masszához adjuk. A diócskákat, vagy a félholdat megkenjük krémmel, és kettesével összeragasztjuk.
  7. Az eredeti recept szerint a krém nyersen készül vízfürdő nélkül. Ez esetben a diót le kell forrázni 1-2 ek. tejjel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept kb. 30 éve van a birtokomban, azóta több ezer diócskát sütöttem, a félhold formákra csak később talátam rá. Egyszerre mindig 2-3 adagot gyúrok össze és lefagyasztom. Amikor valaki váratlanul bejelentkezik, csak belegyömködöm a formákba és megsütöm. A krém is fagyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán brownie-cookies

Amikor nem tudsz választani a brownie és a csokis keksz között, akkor vedd elő ezt a receptet, mely a két sütemény kombinációja, ráadásul tej és tojás hozzáadása nélkül! A brownie ...

Gerzsenyi Flóra

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!