r
Nosalty Logó

Diétás kefíres barackos

AGI-22
Diétás kefíres barackos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1148
Kalória
37.9g
Fehérje
143.2g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
212g
Víz
164.8g
Koleszterin
4g
Rost
27.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    227.4 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6389.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    719 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 6876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük gépi habverővel a hozzá valókat (KIVÉVE: liszt+sütőpor+kakaópor és a barack!).
  2. A lisztféléket elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, utána részletekben hozzáadjuk az előzőhöz, majd alaposan összekeverjük a habverővel.
  3. A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit pedig kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a sűrű masszát.
  4. Ízlés szerint felszeleteljük a barackot, finoman belenyomkodjuk a masszába, és betoljuk az előmelegített sütőbe.
  5. 20 perces sütés után tűpróbát végzünk: ha kész a sütink, hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk. Vigyázat, hamar elfogy!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a sütit a Diétás gyors kefíres meggyes sütimből fejlesztettem tovább. Miután nagy keservesen megbirkóztam a  konzerv felbontásával, hirtelen jött az ötlet: a barack sárga színéhez (és az ízhez is) milyen jól passzolna a kakaó barna színe és íze. A hozzávalók biztosítják, hogy egyaránt fogyaszthatják a cukorbetegek, a fogyókúrázók, a magas koleszterin szinttel küszködők. Érdemes volt elkészíteni, mert isteni lett!

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...