r
Nosalty Logó

Diétás kefíres barackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AGI-22
Diétás kefíres barackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    227.4 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6389.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    719 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 6876 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük gépi habverővel a hozzá valókat (KIVÉVE: liszt+sütőpor+kakaópor és a barack!).
  2. A lisztféléket elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, utána részletekben hozzáadjuk az előzőhöz, majd alaposan összekeverjük a habverővel.
  3. A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit pedig kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a sűrű masszát.
  4. Ízlés szerint felszeleteljük a barackot, finoman belenyomkodjuk a masszába, és betoljuk az előmelegített sütőbe.
  5. 20 perces sütés után tűpróbát végzünk: ha kész a sütink, hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk. Vigyázat, hamar elfogy!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4490
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

Cukorbetegeknek, diétázóknak, fogyókúrázóknak ideális!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit a Diétás gyors kefíres meggyes sütimből fejlesztettem tovább. Miután nagy keservesen megbirkóztam a  konzerv felbontásával, hirtelen jött az ötlet: a barack sárga színéhez (és az ízhez is) milyen jól passzolna a kakaó barna színe és íze. A hozzávalók biztosítják, hogy egyaránt fogyaszthatják a cukorbetegek, a fogyókúrázók, a magas koleszterin szinttel küszködők. Érdemes volt elkészíteni, mert isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...