r
Nosalty Logó

Diétás datolyás-szezámmagos-mákos zabpehelysüti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Diétás datolyás-szezámmagos-mákos zabpehelysüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1967 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát és datolyát előző nap (vagy akár aznap) áztassuk vízbe.
  2. Összekeverjük a száraz összetevőket.
  3. A datolyát, mazsolát, aszalt gyümölcsöket és folyékony összetevőket mixerben krémesre keverjük.
  4. A masszát hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz, és jól összekeverjük.
  5. Formákba kanalazzuk vagy akár tepsiben is egészben megsüthetjük, mazsolával díszítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10764
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Már csak a gőzölgő feketekávét tudom hozzá ajánlani. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás datolyás-szezámmagos-mákos zabpehelysüti
Nihonka 340 recept

Nagyon szeretem a fekete szezámmagot, ezért kitaláltam ezt a cukormentes süteményt. Omlós finom lett, máskor is elkészítem, az biztos...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...