r
Nosalty Logó

Diétás almás-mazsolás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás almás-mazsolás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3071 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 768 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3071 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magkeveréket, a zabpelyhet és a mazsolát együtt ledaráljuk.
  2. Az így kapott darához hozzákeverjük a szódabikarbónát.
  3. Az étcsokit apró darabokra tördeljük, vagy lereszeljük (én utóbbit tettem), a porhoz keverjük.
  4. Az almát hámozzuk, csumázzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  5. Egy tálban összeturmixoljuk a túrót, a tojást és az almát.
  6. A péphez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, és jól elkeverjük.
  7. A masszát sütőpapírral bélelt vagy olívaolajjal vékonyan kikent sütőformában sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19,5x12,5x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17342
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Édesszájúak mézzel vagy picit több gyümölccsel, banánnal, stb. édesíthetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megszállottan diétázom, de a finom sütik néha nagyon hiányoznak. Egy alakformálással foglalkozó honlapról jött az ihlet ehhez a sütihez, a receptet saját preferenciáim szerint módosítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...