r
Nosalty Logó

Diák sushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Diák sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sushihoz

A tálaláshoz

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sushihoz

A tálaláshoz

Összesen 1223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sushihoz

A tálaláshoz

Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4977.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    3774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A sushihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A sushihoz

  1. A rizst addig főzzük, míg magába szívja az összes vizet.
  2. Tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.
  3. Egy csészében összekeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, majd hozzáadjuk a rizshez.
  4. A nori lapot zsírpapírra (vagy sushi tekerő gyékényre) tesszük a fényesebbik oldalával lefelé.
  5. Vizes kézzel fedjük be rizzsel úgy, hogy hosszanti oldalán 1-1 centit hagyjunk.
  6. A rizsre tegyünk egy csíkban tetszés szerint lazac-, tonhal-, uborka-, rántotta-, tofu- és/vagy surimicsíkokat.
  7. A papír vagy alátét segítségével szorosan tekerjük fel a nori lapot hosszában, majd éles késsel vágjuk 3 centis szeletekre.
  8. Wasabival, garival, szójaszósszal tálalhatjuk, hogy mindenki tetszés szerint ízesíthesse.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32724
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szűk pénztárcájú diákélet és a szusi szeretetének kombinációja. Először akkori kedvesemnek készítettem el szülinapjára, még régebben, de nem panaszkodott. Sőt! Ha egyszer már megvettem a wasabit és a rizsecetet, szerencsére sokáig kitart, így főleg a gyömbért és a nori lapokat kell megvásárolni minden alkalommal - illetve amit épp bele szeretnék tenni a rizs mellé.

Hozzávalók

A sushihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...