r
Nosalty Logó

Diabetikus túrótorta Zsanna-mannától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Diabetikus túrótorta Zsanna-mannától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3414 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    225.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3414 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához különválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjéből 3 ek víz és 3 ek nyírfacukorhozzáadásával kemény habot verünk.
  3. A tojássárgákat belekeverjük a fehérjéből vert habba, majd belekerül a sütőporral és a keményítővel összekevert szénhidrátcsökkentett liszt is.
  4. 21 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A túrótöltelékhez a túrót villával összetörjük. A türelmesebbek szitán is átpasszírozhatják, úgy talán még jobb.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, a nyírfacukrot, a folyékony édesítőszert,a citrom lereszelt héját és a levét is, és jól összedolgozzuk.
  7. Tehetünk bele egy kis vaníliás fruktózt is (kb. 1 teáskanálnyit), de elhagyható.
  8. 1 dl tejhez hozzáadjuk a zselatint, és elkezdjük melegíteni. Forralni nem szabad! Majd hozzákavarjuk a túróhoz.
  9. Legvégül a tejszínt habbá verjük, és ezt is a túróhoz adjuk. (Míg a tejszínnel foglalatoskodunk, mehet is a hűtőbe egy kicsit a túrós massza, hamarabb dermed.)
  10. A kihűlt tésztalapot kétfelé vágjuk, az alsó réteg mehet is vissza a tortaformába. Ráöntjük a túrós masszát, és befedjük a tészta másik felével.
  11. A cukormentes étcsokit/tortabevonót felolvasztjuk, és rásimítjuk a tésztára.
  12. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk dermedni, összeérni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13838
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Nem ragoznám: Update 1-es, és mennyei finom!!!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...