Diabetikus ribizlis-szedres cheesecake
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
A krémhez
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
A krémhez
Összesen
4388
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
38.2g mascarpone154 kcal
-
11.5g xilit28 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
15.3g tejföl30 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g xilit2 kcal
Összesen
336
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 331.4 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 275.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 1011 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
4388
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A kekszet összekeverjük a vajjal, és belenyomkodjuk egy cukrászkeretbe, de lehet kerek tortaformába is.
- Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig elősütjük.
- A mascarponét kikeverjük a porxilittel, a keményítővel, a vaníliás xilittel, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
- Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50-60 percet sütjük.
- A formában hagyjuk kihűlni, és másnapig hűtőben tesszük.
- Bármilyen gyümölccsel díszíthető, én főztem fel ribizlit a levével, kis keményítővel és xilittel, majd a kész szeletekre kanalaztam, valamint 1-1 szedret raktam még rá. Cukrászati vaxpapírral vagy fóliával körbetekerhetjük, és így még mutatósabbak a szeletek.
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5164
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Diabetikus ribizlis-szedres cheesecake, aminek a receptje a meggyes cheesecake receptemmel megegyezik, de ezzel a feltéttel teljesen más ízkompozíciót kapunk, ami szintén nagyon finom, és természetesen, mint a többi receptem, ez is természetes édesítőszerrel készült cukor helyett.