r
Nosalty Logó

Diabetikus parfétorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus parfétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 4169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.8 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2858.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    995 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütünk egy piskótát.
  2. Majd felverjük a tejszínt, amelyet 3 részre osztunk. Egyiket üresen hagyjuk a másikba beletesszük a gőz fölött felolvasztott csokoládét (kicsit hagyjuk hűlni felolvasztás után, és csak akkor keverjük óvatosan a felvert habba, ha nem meleg már), a harmadik részbe pedig a villával összetört málnát rakjuk.
  3. A piskótánkat a cukrászgyűrűben vagy sima kerek tortaformában hagyjuk kihűlni. (Én cukrászgyűrűben sütöttem úgy, hogy csináltam neki alját alufóliából, majd tettem bele egy kerekre vágott sütőpapírt, és beleöntöttem a tésztát, megsütöttem, és ebben hagytam kihűlni.)
  4. Ráöntjük a csokis-habos réteget, és fagyasztóba tesszük.
  5. Amint megdermedt a teteje, ráöntjük a málnás réteget, ezt is hűtjük, és végül a tejszíneset is rátesszük, és díszítjük gyümölcsökkel.
  6. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük, másnap fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és rátekerünk melegvizes konyharuhát a formára, és szépen elválik tőle.
  7. A tetejére olvasztott csokit is csorgathatunk, de nagyon jó simán csak gyümölcsökkel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6539
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus parfétorta a melegebb napokra, bűntudat nélkül. :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémfagyihoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...