r
Nosalty Logó

Dhal makhani

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Dhal makhani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2081 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    2627 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 2322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    399 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feketelencsét beáztatjuk egy éjszakára.
  2. Külön a lencsét, és külön a babot feltesszük főni, és ha felforrt, az első főzőlevét leöntjük, újat öntünk alá, amihez teszünk egy kevés sót és feketeborsot. Ebben puhára főzzük a lencsét, babot, leszűrjük, félretesszük. A babnak csak néhány percre van szüksége, hiszen kész.
  3. Egy edényben a vajat felforrósítjuk, és beledobjuk az apróra felvágott hagymát, majd a felaprított fokhagymát és gyömbért. 2 perc múlva a száraz fűszereket és a chutneyt is hozzákeverjük, kicsit pirítjuk, majd következik a vörösbab. Néhány percig ezzel is pirítjuk, majd hozzáöntjük a joghurtot és nagyjából felaprítjuk, hogy kisebb, darabos püré legyen.
  4. Ha ez felforrt, hozzákeverjük a lencsét, a garam masalát, és a tejszínt, meg 1 ek vajat. Néhány percig forraljuk.
  5. Tálaláskor meghintjük jó sok friss korianderlevéllel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16622
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 07.

Ajánló

Vegetáriánusoknak és ínyenceknek kíváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dhal makhani
Évi néni 1830 recept

Mindig a fiam körül forog a világ. Nem egyszerű neki főzni. Olykor indiai étteremben ebédelünk, ahol is megkóstolta ezt az ételt. Nem is hittem el, de megszerette. Gondoltam, ezzel kedveskedek neki. Nagyon elnyerte tetszését, és az enyémet is, mivel én még soha nem kóstoltam ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...