r
Nosalty Logó

Delia Smith almás kolbászkái

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Elaichi
Delia Smith almás kolbászkái
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1044
Kalória
34.4g
Fehérje
15.4g
Szénhidrátok
87.2g
Zsír
150.2g
Víz
36g
Koleszterin
1.8g
Rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1044 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    436 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12554.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    11982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 5221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. Egy szélesebb edényben egy kanál olívaolajon süssük pirosra a kolbászkák mindkét oldalát.
  2. Eközben távolítsuk el az alma és a birsalma magházát, és karikázzuk fel őket. Tisztítsuk meg a hagymákat és a fokhagymát. A hagymákat vágjuk ketté, majd szeleteljük fel, a fokhagymát aprítsuk apró darabokra. A szalonnát kockázzuk fel.
  3. Ha a kolbászok megpirultak, vegyük ki őket az edényből és tegyük őket félre. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a szalonnát, majd dobjuk rá a hagymaszeleteket és a fokhagymát. 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára, de nem ropogósra, csak legyen egy kis színe.
  4. Ezalatt egy serpenyőben egy kanál olívaolajon pirítsuk meg az alma és a birsalma karikák mindkét oldalát, 1-1 perc alatt, majd tegyük őket ki egy tányérba.
  5. Ha a hagymaszeletek szép színt kaptak, szórjuk meg őket a liszttel, amennyi nagyjából felveszi a sütés során keletkezett nedvességet, 2-3 kanálnyinál azonban ne többet, mert nagyon besűrűsítheti majd az ételt. Adjuk hozzá a babérleveleket, a kakukkfüvet és az összetört borókabogyókat. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az almaecetet, majd apránként öntsük fel az almaciderrel és keverjük jól el.
  6. Keverjük bele a megpirult alma és birsalma szeleteket, majd tegyük bele az előpirított kolbászkákat. Óvatosan keverjük kissé össze, nehogy összetörjenek az almaszeletek.
  7. Felforraljuk, majd nagyon alacsony lángon főzzük egy órát. Főzés közben időnként nézzünk rá, keverjük meg, és ha túlságosan besűrűsödne, keverjünk hozzá 1-2 dl forró vizet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Delia Smith-nek, a brit gasztronómia nagyasszonyának alapszakácskönyvében találtam ezt az érdekes ízvilágú receptet. Egy egész kicsit változtattam rajta, főleg az alapanyagok elérhetősége/beszerezhetősége okán. Az eredeti recept is kolbászt használ ehhez a szuper, őszi ételhez, de valószínűleg akkor sem nyúlunk nagyon mellé, ha csirkéből vagy sertésből készítjük. Ha viszont a kolbász mellett döntünk, akkor ha lehet, ne a magyaros ízesítésű paprikás-fokhagymás változatot tegyük bele, mert az nem passzol ennek az ételnek az ízvilágához, válasszunk inkább bajor fehér kolbászt vagy egyéb, nem túlságosan fűszeres fajtát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!