Dél-tiroli spenótos gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
45g kenyér123 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
31g spenót5 kcal
-
19g tej11 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
20 kcal
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
180g kenyér493 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
75g tej42 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
1684
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
23.3g kenyér64 kcal
-
10.3g sajt36 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
16.2g spenót3 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
Összesen
218
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1305 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2888 micro
Összesen
422
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4308.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1255 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 957 mg
-
Nátrium 1772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 350.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 452 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 949 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5221 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11551 micro
Összesen
1684
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
-
15 g vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
75 ml tej
-
2 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A kenyérkockákat egy edénybe tesszük. A sajtot apró kockákra vágjuk, a kenyérhez adjuk.
- Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, és kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A spenóthoz adjuk a tejet és a tojásokat, bot mixerrel pürésítjük.
- A pürésített spenótot a kenyérhez adjuk, megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és kézzel jól eldolgozzuk. Kb. 15 percig hagyjuk állni, majd 12 gombócot formázunk.
- A gombócokat ép csak gyöngyöző sós vízben kb. 15 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, hagyjuk szűrődni, majd tányérokra helyezzük.
- A gombócokat a barna vajjal meglocsolva és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7902
- Feltöltés dátuma: 2017. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Először egy vendéglőben Brixen közelében ettük ezt a finomságot. Most eljött az idő, hogy én is elkészítsem, az eredménnyel meg vagyok elégedve, csak a gyönyörű hegyi panoráma hiányzott, de azt hozzáképzeltük. Én a nálunk kapható Knödelbrot-ot használtam, ha az nincs, akkor szikkadt fehér kenyeret vágjunk 1 cm-es kockákra, szórjuk egy tepsire, és a sütőben 100 fokon szárítsuk kb. 15 percet. A gombóc tésztája akkor jó, ha könnyen gyúrható, formázható, és megtartja a formáját. Ha a tészta nem ilyen, akkor szükség van még egy kis tejre (a kenyér túlszáraz), tojásra (a tészta túlszáraz és nem áll össze), zsemlemorzsára vagy kenyérre (a tészta túl lágy és nem tartja meg a formáját). Tálalhatjuk előételként vagy főételként.