r
Nosalty Logó

Dél-tiroli hajdinalisztes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dél-tiroli hajdinalisztes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 3235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá vejük, majd hozzádolgozunk kb. 50 g cukrot.
  3. A puha vajat a maradék cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojássárgákat.
  4. A törökmogyorót elkeverjük a hajdinaliszttel, az étkezési keményítővel és a sütőporral. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük.
  5. A vajas-tojáskrémhez hozzákeverjük a citromhéjat, az almát és a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is.
  6. A masszát az előkészített formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk a formába hűlni, majd sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A süteményt lapjában kétszer elvágjuk, megkenjük a vörösáfonya-lekvárral, és másnapig hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk kevés porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2397
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, dél-tiroli süteményrecept. Több recept tanulmányozása után elkészült az én süteményem is. Aromásabb lesz a süteményünk, ha a mogyorót, mielőtt ledarálnánk, a forró sütőben megpirítjuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...