r
Nosalty Logó

Dél-tiroli hajdinalisztes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dél-tiroli hajdinalisztes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 3235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá vejük, majd hozzádolgozunk kb. 50 g cukrot.
  3. A puha vajat a maradék cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojássárgákat.
  4. A törökmogyorót elkeverjük a hajdinaliszttel, az étkezési keményítővel és a sütőporral. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük.
  5. A vajas-tojáskrémhez hozzákeverjük a citromhéjat, az almát és a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is.
  6. A masszát az előkészített formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk a formába hűlni, majd sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A süteményt lapjában kétszer elvágjuk, megkenjük a vörösáfonya-lekvárral, és másnapig hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk kevés porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2432
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, dél-tiroli süteményrecept. Több recept tanulmányozása után elkészült az én süteményem is. Aromásabb lesz a süteményünk, ha a mogyorót, mielőtt ledarálnánk, a forró sütőben megpirítjuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...