Dél-tiroli hajdinalisztes sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához:
-
28g tojás35 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
42g alma20 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
14g hajdinaliszt47 kcal
-
10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
50g áfonyadzsem139 kcal
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához:
-
165g tojás208 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
250g alma117 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
85g hajdinaliszt285 kcal
-
57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
300g áfonyadzsem834 kcal
Összesen
3235
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához:
-
14.8g tojás19 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
8.9g cukor35 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
22.4g alma10 kcal
-
8.9g törökmogyoró56 kcal
-
7.6g hajdinaliszt25 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
26.8g áfonyadzsem75 kcal
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 159.3 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.9 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 429.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 925 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 983 micro
Összesen
3235
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 nagy db alma
-
85 g hajdinaliszt
-
15 g étkezési keményítő
-
1 ek sütőpor
A töltelékhez:
Elkészítés
A tésztához:
- Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá vejük, majd hozzádolgozunk kb. 50 g cukrot.
- A puha vajat a maradék cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojássárgákat.
- A törökmogyorót elkeverjük a hajdinaliszttel, az étkezési keményítővel és a sütőporral. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük.
- A vajas-tojáskrémhez hozzákeverjük a citromhéjat, az almát és a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is.
- A masszát az előkészített formába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk a formába hűlni, majd sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A süteményt lapjában kétszer elvágjuk, megkenjük a vörösáfonya-lekvárral, és másnapig hagyjuk állni. Tálalás előtt megszórjuk kevés porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2397
- Feltöltés dátuma: 2018. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom, dél-tiroli süteményrecept. Több recept tanulmányozása után elkészült az én süteményem is. Aromásabb lesz a süteményünk, ha a mogyorót, mielőtt ledarálnánk, a forró sütőben megpirítjuk.