Dédike hecsedli tortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hild Csorba Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
torlalap
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
21g dió136 kcal
krém
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
19 kcal
-
7g tejföl13 kcal
tálaláshoz
-
3g tejszínhab6 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
torlalap
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g dió1635 kcal
krém
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
222 kcal
-
80g tejföl158 kcal
tálaláshoz
-
30g tejszínhab77 kcal
Összesen
6015
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
torlalap
-
18.8g vaj135 kcal
-
18.8g porcukor73 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
18.8g finomliszt68 kcal
-
18.8g dió123 kcal
krém
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
17 kcal
-
6g tejföl12 kcal
tálaláshoz
-
2.3g tejszínhab6 kcal
Összesen
453
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 401.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 1042 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 1466 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.7 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 272.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2021 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 1978 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
6015
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
453
kcal
Hozzávalók
torlalap
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg dió
krém
-
2 db tojásfehérje
-
3 ek porcukor
-
4 ek csipkebogyó lekvár
-
4 ek tejföl
tálaláshoz
-
2 ek tejszínhab
Elkészítés
torlalap
- A vajat habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a porcukrot, elkeverjük, majd a dióval és liszttel jól összedolgozzuk.
- 6 lapot sütünk, tűpróbával ellenőrizzük (Dédike kerek tortaformában készítette laponként, én tepsiben szétterítem, és melegen késsel elvágva lapokra szedem. Mea culpa. Ráadásul a képen látható tortában csalás történt, mert csak 4 lap van.)
krém
- Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman összedolgozzuk a hecsedlilekvárral és a tejföllel. (Az őszinteség kedvéért: én szeretem jó krémesen, ezért még egy fehérjével és egy-egy kanál lekvárral, tejföllel megtoldom. Dédikéé szebb volt, nem volt ilyen levegős a teteje, csak nincs fotóm róla.)
tálaláshoz
- Laponként rétegezve megkenjük, majd a tetején, oldalán elsimítjuk a krémet.
- Hidegre tesszük, egy napig állni hagyjuk.
- Tálalás előtt hecsedlilekvárral vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Vékony szeletekre vágva, tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1439
- Feltöltés dátuma: 2019. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hild Csorba Bernadett
4 recept
Ma már nincs divatja, nem egy reformrecept. Nagymamám egyik klasszikusa, borzasztóan finom, az ember szinte összeragad tőle olyan tömény. Feledhetetlen! Azért lettem szakács, hogy többek között ezt is megosszam. Sajnos nincs kép arról, amit még ő alkotott. Kicsit egyszerűbben készítem, de ezt csak a Nagynéném fájlalta, kaptam is tőle egy 20 cm-es tortaformát hozzá...