r
Nosalty Logó

Dédike hecsedli tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hild Csorba Bernadett
Dédike hecsedli tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

torlalap

krém

tálaláshoz

Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

torlalap

krém

tálaláshoz

Összesen 6015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

torlalap

krém

tálaláshoz

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    401.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1978 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 6015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

torlalap

  1. A vajat habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a porcukrot, elkeverjük, majd a dióval és liszttel jól összedolgozzuk.
  2. 6 lapot sütünk, tűpróbával ellenőrizzük (Dédike kerek tortaformában készítette laponként, én tepsiben szétterítem, és melegen késsel elvágva lapokra szedem. Mea culpa. Ráadásul a képen látható tortában csalás történt, mert csak 4 lap van.)

krém

  1. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman összedolgozzuk a hecsedlilekvárral és a tejföllel. (Az őszinteség kedvéért: én szeretem jó krémesen, ezért még egy fehérjével és egy-egy kanál lekvárral, tejföllel megtoldom. Dédikéé szebb volt, nem volt ilyen levegős a teteje, csak nincs fotóm róla.)

tálaláshoz

  1. Laponként rétegezve megkenjük, majd a tetején, oldalán elsimítjuk a krémet.
  2. Hidegre tesszük, egy napig állni hagyjuk.
  3. Tálalás előtt hecsedlilekvárral vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Vékony szeletekre vágva, tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1439
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dédike hecsedli tortája
Hild Csorba Bernadett 4 recept

Ma már nincs divatja, nem egy reformrecept. Nagymamám egyik klasszikusa, borzasztóan finom, az ember szinte összeragad tőle olyan tömény. Feledhetetlen! Azért lettem szakács, hogy többek között ezt is megosszam. Sajnos nincs kép arról, amit még ő alkotott. Kicsit egyszerűbben készítem, de ezt csak a Nagynéném fájlalta, kaptam is tőle egy 20 cm-es tortaformát hozzá...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...