r
Nosalty Logó

Darázsfészek Fakalántól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica Konyha
Darázsfészek Fakalántól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 4607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük, hogy felfusson.
  2. Közben egy kelesztő tálban a zsíradékot a liszttel és a cukorral, és a sóval összemorzsoljuk, majd az élesztős tejben elkeverjük a tojás sárgákat, és a liszthez öntjük. Tésztává gyúrjuk, jól kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a töltelékhez a cukrot és a margarint jól kikeverjük, hogy kenhető legyen.
  4. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a cukros margarinnal, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. Majd kb. 15 db karikára vágjuk a tekercset.
  5. 1 hagyományos méretű, magas peremű tepsibe helyezzük a karikákat, tetejüket megkenjük a vizes cukorral, minden szelet közepére teszünk egy fél dióbelet, és 30 perc alatt újra kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt, és 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, egyenletesen rálocsoljuk a vaníliás tejet, és még 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen, és a tejet felszívja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6650
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Darázsfészek Fakalántól
Vica Konyha 19 recept

Nagyon finom, könnyű kelt tészta, a dió el is hagyható.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...