r
Nosalty Logó

Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Darált hússal rakott besameles-káposztás burgonya
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

600
Kalória
30.2g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
312.8g
Víz
91.6g
Koleszterin
6.6g
Rost
11.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben a köménymaggal kb. 25-30 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A káposztát négybe vágjuk, torzsáját kivágjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 2 percig főzzük, majd hideg vízbe szedjük, és szűrőben hagyjuk szűrődni.
  3. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a darált húst a hagymával megpirítjuk benne, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, 1 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Közepes hőmérsékleten kb. 10-15 perc alatt sűrű mártásszerűre főzzük. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
  4. A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott szalonnát, pár percig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, sóval, borssal és kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Közben meg-megkevergetve kb. 15 percig főzzük. A besamelmártáshoz keverjük a burgonyát és a káposztát.
  5. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk. A besamelmártásos-káposztás burgonyát és a darálthúsos-mártást a formába rétegezzük, a felső réteg káposztás-burgonyás keverék legyen.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-50 percig sütjük, kivesszük, 10 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom krémes egytálétel hideg téli napokra. Mielőtt betennénk a sütőbe megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!