r
Nosalty Logó

Dalmát máj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Dalmát máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 267 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2971 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre szeljük, majd egy éjszakára hideg fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Másnap leitatjuk róla a tejet, és rostélyon vagy tepsiben mindkét oldalát megsütjük.
  3. Csak a tálon sózzuk, és megszórjuk apróra vágott fokhagymával vagy karikára vágott hagymával (A hagymát vagy a fokhagymát a májjal együt dínsztelhetjük, és úgy szórjuk rá, vagy nyersen, ha valaki úgy szereti.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28766
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem imádja a dinsztelt májat, de mivel hagymának kell lennie rajta, így a sütéskor annyit változtattam rajta, hogy a fokhagyma helyett hagymát metéltem rá. Az eredeti receptben nincs hagyma, csak fokhagyma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...