Currys burgonyasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
328
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1317
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 215.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
328
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2068.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 929 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 861.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 919 micro
Összesen
1317
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, az olajban üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curryt és a kurkumát, további 1 percig sütjük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a joghurtot és a majonézt.
- A fűszeres öntetet a burgonyára öntjük, összekavarjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A salátát legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
- A tojásokat cikkekre vágjuk. A salátát a tojáscikkekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1671
- Feltöltés dátuma: 2015. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másfajta burgonyasaláta. A salátához keverhetünk kockákra vágott friss ananászt is.