Cukrászkrémes-ribizlizselés szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
0 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
Cukrászkrém
-
58g tej33 kcal
-
3 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
16 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Ribizlizselé
-
50g piros ribizli27 kcal
-
5 kcal
-
6 kcal
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Cukrászkrém
-
350g tej196 kcal
-
19 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
95 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Ribizlizselé
-
300g piros ribizli165 kcal
-
29 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5516
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
13.7g tojás17 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0 kcal
-
1.2g étcsokoládé7 kcal
Cukrászkrém
-
14.5g tej8 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
4 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
8.3g habtejszín24 kcal
Ribizlizselé
-
12.4g piros ribizli7 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 255.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 2025 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8677.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 2308 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 3439 mg
-
Nátrium 2380 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688.4 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 937.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 443 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 1514 mg
-
Retinol - A vitamin: 1322 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2645 micro
Összesen
5516
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
1.5 csomag sütőpor
-
35 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Cukrászkrém
-
3.5 dl tej
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
4 ek cukor
-
25 g étkezési keményítő
-
4 db tojás
-
2 dl habtejszín
Ribizlizselé
-
30 dkg piros ribizli
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A piskótához a 6 tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a meleg vizet összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összemixeljük (géppel jobb).
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként óvatosan beledolgozzuk.
- Sütőpapíros vagy jó alaposan vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
- 200 C-fokon megsütjük, előmelegített sütőben. Ha kész, kihűtjük.
- Összeállítjuk a süteményt; a kihűlt tésztalapra rákenjük a ribizlizselét, osszuk el, hogy mindenhova jusson.
- A cukrászkrémet habzsákba tesszük és tetszés szerint a sütire halmozzuk. Reszelt csokoládéval szórjuk. Jól lehűtjük a süteményt! Aztán szeleteljük. Jó étvágyat!!
Cukrászkrém
- A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük el.
- Ha a tej forrni kezd, öntsük bele a tojásos keményítőt és folyamatosan kevergessük. Sűrű krémet kapunk!
- Mikor kihűlt, verjük fel a tejszínt, és laza mozdulatokkal forgassuk hozzá.
Ribizlizselé
- A nyers ribizlit mosás, szárazás után (pár szemet félreteszünk) összeaprítjuk, majd szűrőkanálban átnyomjuk, hogy megszabaduljunk a magoktól.
- Gyenge tűzre tesszük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, és egyet forralunk rajta.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31x23
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 156
- Feltöltés dátuma: 2024. május 30.
Ajánló
A cukrászkrémet, lehet több tojásból is készíteni!! Persze akkor a hozzávalók is nőnek....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Nagyon kedveljük a ribizlis sütiket, vaníliás krémmel. Valami könnyed finomság! Már elkezdett a kertben érni a ribizli, ilyenkor már nekiállok a gyümölcsös desszerteknek.. :-))