r
Nosalty Logó

Cukrászkrémes-ribizlizselés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Cukrászkrémes-ribizlizselés szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 5516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    255.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2308 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    2380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    1514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 5516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Elkészítés

Tészta

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a meleg vizet összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összemixeljük (géppel jobb).
  2. A tojásfehérje felvert habját kanalanként óvatosan beledolgozzuk.
  3. Sütőpapíros vagy jó alaposan vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  4. 200 C-fokon megsütjük, előmelegített sütőben. Ha kész, kihűtjük.
  5. Összeállítjuk a süteményt; a kihűlt tésztalapra rákenjük a ribizlizselét, osszuk el, hogy mindenhova jusson.
  6. A cukrászkrémet habzsákba tesszük és tetszés szerint a sütire halmozzuk. Reszelt csokoládéval szórjuk. Jól lehűtjük a süteményt! Aztán szeleteljük. Jó étvágyat!!

Cukrászkrém

  1. A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük el.
  2. Ha a tej forrni kezd, öntsük bele a tojásos keményítőt és folyamatosan kevergessük. Sűrű krémet kapunk!
  3. Mikor kihűlt, verjük fel a tejszínt, és laza mozdulatokkal forgassuk hozzá.

Ribizlizselé

  1. A nyers ribizlit mosás, szárazás után (pár szemet félreteszünk) összeaprítjuk, majd szűrőkanálban átnyomjuk, hogy megszabaduljunk a magoktól.
  2. Gyenge tűzre tesszük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, és egyet forralunk rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 156
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 30.

Ajánló

A cukrászkrémet, lehet több tojásból is készíteni!! Persze akkor a hozzávalók is nőnek....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedveljük a ribizlis sütiket, vaníliás krémmel. Valami könnyed finomság! Már elkezdett a kertben érni a ribizli, ilyenkor már nekiállok a gyümölcsös desszerteknek.. :-))

Hozzávalók

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...