r
Nosalty Logó

Cukrászkrémes-ribizlizselés szelet

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Cukrászkrémes-ribizlizselés szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

918
Kalória
19.6g
Fehérje
114.7g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
156.3g
Víz
337.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
60.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 5516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Cukrászkrém

Ribizlizselé

Összesen 228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    255.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2308 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    2380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    937.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    1514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 5516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A piskótához a 6 tojássárgáját, a cukrot, az olajat és a meleg vizet összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összemixeljük (géppel jobb).
  2. A tojásfehérje felvert habját kanalanként óvatosan beledolgozzuk.
  3. Sütőpapíros vagy jó alaposan vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  4. 200 C-fokon megsütjük, előmelegített sütőben. Ha kész, kihűtjük.
  5. Összeállítjuk a süteményt; a kihűlt tésztalapra rákenjük a ribizlizselét, osszuk el, hogy mindenhova jusson.
  6. A cukrászkrémet habzsákba tesszük és tetszés szerint a sütire halmozzuk. Reszelt csokoládéval szórjuk. Jól lehűtjük a süteményt! Aztán szeleteljük. Jó étvágyat!!

Cukrászkrém

  1. A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük el.
  2. Ha a tej forrni kezd, öntsük bele a tojásos keményítőt és folyamatosan kevergessük. Sűrű krémet kapunk!
  3. Mikor kihűlt, verjük fel a tejszínt, és laza mozdulatokkal forgassuk hozzá.

Ribizlizselé

  1. A nyers ribizlit mosás, szárazás után (pár szemet félreteszünk) összeaprítjuk, majd szűrőkanálban átnyomjuk, hogy megszabaduljunk a magoktól.
  2. Gyenge tűzre tesszük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a keményítőt, és egyet forralunk rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x23

Nagyon kedveljük a ribizlis sütiket, vaníliás krémmel. Valami könnyed finomság! Már elkezdett a kertben érni a ribizli, ilyenkor már nekiállok a gyümölcsös desszerteknek.. :-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!