Cukormentes paradicsomos káposzta vagdalt hússal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Káposzta
-
375g káposzta75 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
50 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
75g paradicsom ivólé13 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Vagdalt hús
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
64g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
536
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Káposzta
-
1500g káposzta300 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
199 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
300g paradicsom ivólé51 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
Vagdalt hús
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
255g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2138
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Káposzta
-
30.2g káposzta6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
40.3g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Vagdalt hús
-
10.1g darált sertéshús18 kcal
-
2g kenyér6 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5.1g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
42
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 982.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6778 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
536
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.8 g
Zsír
-
Összesen 95.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4636.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 851 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 1918 mg
-
Nátrium 1241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 3929 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 663 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 928 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 726 micro
-
Kolin: 701 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 1364 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
2138
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 547 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Káposzta
-
1 közepes fej káposzta
-
só ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
3 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 db zellerlevél
-
3 dl paradicsom ivólé
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
Vagdalt hús
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 szelet kenyér
-
1 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 tk bazsalikom
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Káposzta
- A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. A káposztát nagyobb edénybe tesszük, annyi vizet engedjünk rá, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Sózzuk ízlés szerint. A hagymát apróra vágva hozzádobjuk. Zellerlevelet apróra vágva beletesszük. Puhára főzzük.
- Közben kisüthetjük a fasírtokat.
- A paradicsomlevet hozzáöntjük. Édesítőszerrel, köménymaggal ízesítjük. Elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve világosra pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, gyorsan kevés vízzel feleresztjük. A káposztát besűrítjük vele.
- Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk eléggé finomnak, ízesítsük még be. Forraljuk össze, és a kisült vagdalt hússal tálaljuk. Jó étvágyat!!
Vagdalt hús
- A kenyérszeleteket áztassuk meg vízben. Majd nyomjuk ki, és adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával, vöröshagymával, fűszerpaprikával. Üssük bele a tojást is.
- Gyúrjuk alaposan össze. Gombócokat formáljunk, melyet kissé lapítsunk el. Süssük ki az olajban.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1854
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 18.
Ajánló
Ha nem lesz elég sűrű a rántástól, kevés vízben keverjünk el kis keményítőt simára, és ezzel sűríthetünk még rajta!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Ez a verzió egészségesebbnek számít a liszt, és a cukor lecserélése végett. Én kimondottan szeretem, hisz több napra is el lehet készíteni. Nagyon finom, laktató étel!!!:-)))