r
Nosalty Logó

Cukormentes paradicsomos káposzta vagdalt hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Cukormentes paradicsomos káposzta vagdalt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Káposzta

Vagdalt hús

Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4636.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    663 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Vagdalt hús

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. A káposztát nagyobb edénybe tesszük, annyi vizet engedjünk rá, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Sózzuk ízlés szerint. A hagymát apróra vágva hozzádobjuk. Zellerlevelet apróra vágva beletesszük. Puhára főzzük.
  2. Közben kisüthetjük a fasírtokat.
  3. A paradicsomlevet hozzáöntjük. Édesítőszerrel, köménymaggal ízesítjük. Elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve világosra pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, gyorsan kevés vízzel feleresztjük. A káposztát besűrítjük vele.
  4. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk eléggé finomnak, ízesítsük még be. Forraljuk össze, és a kisült vagdalt hússal tálaljuk. Jó étvágyat!!

Vagdalt hús

  1. A kenyérszeleteket áztassuk meg vízben. Majd nyomjuk ki, és adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával, vöröshagymával, fűszerpaprikával. Üssük bele a tojást is.
  2. Gyúrjuk alaposan össze. Gombócokat formáljunk, melyet kissé lapítsunk el. Süssük ki az olajban.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 1806
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 18.

Ajánló

Ha nem lesz elég sűrű a rántástól, kevés vízben keverjünk el kis keményítőt simára, és ezzel sűríthetünk még rajta!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a verzió egészségesebbnek számít a liszt, és a cukor lecserélése végett. Én kimondottan szeretem, hisz több napra is el lehet készíteni. Nagyon finom, laktató étel!!!:-)))

Hozzávalók

Káposzta

Vagdalt hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...