Cukkinis-ricottás penne szarvasgomba patéval
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g penne1855 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
390g cukkini63 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
300g szarvasgomba paté0 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
31.6g penne117 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
5.3g salottahagyma3 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
24.6g cukkini4 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
12.6g ricotta19 kcal
-
18.9g szarvasgomba paté0 kcal
-
0.5g szarvasgombás olaj4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4547.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 1479 mg
-
Nátrium 1655 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 627.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1310 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7974 micro
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
3 közepes db salottahagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db cukkini
-
4 ek vaj
-
1 csésze szarvasgomba paté
-
1 ek szarvasgombás olaj
-
0.5 tk só
-
0.3 tk bors
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon melegítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá az aprított salottát és az áttört fokhagymát, kb. 3-4 perc alatt puhítsuk meg őket.
- Adjuk hozzá a zsülienre vágott cukkinit, főzzük úgy 10 percig, közben keverjük át párszor.
- Tegyük hozzá a ricottát, a fekete szarvasgomba patét és szarvasgomba olajat, ezekkel alacsony hőfokon főzzük további 5 percig.
- A pennét forrásban lévő vízben főzzük ki a dobozon található utasítás szerint, szűrjük le és tegyük vissza a lábasba.
- Keverjük jól össze a ricottás szószt a tésztával, és sóval, borssal ízesítsük. Tegyük át az egészet egy tálaló edénybe, ebből kínáljuk.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5381
- Feltöltés dátuma: 2015. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.