r
Nosalty Logó

Cukkinis rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2049 micro
Összesen 444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10711.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    8160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4651 micro
  • β-crypt
    1007 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12294 micro
Összesen 2670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odatesszük a krumplit héjában főzni.
  2. Aztán felkarikázzuk a cukkinit, fél cm-eres karikákat csinálunk, és úgy hagyjuk. A párizsit is felkockázzuk.
  3. Utána a hagymát vágjuk apróra, és megpirítjuk az olajban.
  4. Ha már szép barna a széle, akkor jó. Levesszük a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát.
  5. Visszateszzük a tűzre, és alacson lángon kevergetjük ,tetszés szerint teszünk bele vizet, de ne túl sokat, mert a lényeg, hogy szaftos pörköltös legyen. Aztán hozzáadjuk a pörköltkockákat, addig keverjük, amíg fel nem oldódik benne, utána ízesítjük egy kis ételízesítővel, levesszülk a tűzről.
  6. Ez idő alatt megfő a krumpli,megpucoljuk, felkarikázzuk. Ezt már 1 cm-es szeletekre, beletesszük a tepsibe.
  7. Egy réteg krumpli, rá kerül egy réteg pörköltes hagyma, arra tesszük az egy réteg cukkinit nyersen, és ismért egy réteg krumpli, egy réteg pörköltes hagyma, és most erre jön a 4 tojás, ezután a párizsi, ismét a cukkini a végére.
  8. Betesszük a sütőbe, és készre sütjük.
  9. Hozzá félbevágott zsömléket megpirítunk, és ezzel együtt kínáljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4058
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nekem a lényeg a krumpli és a cukkini, amit imádok, így a kettőt ötvöztem, és nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...