Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
16.5g teljes kiőrlésű liszt55 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
16.5g tej9 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
16.5g paradicsom3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.3g sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2251 micro
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4609.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1209 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1501 mg
-
Nátrium 1456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 659.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1393 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 9005 micro
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 425 micro
-
Lut-zea 743 micro
Hozzávalók
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk sütőpor
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 közepes db cukkini
-
2 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- Begyújtjuk a sütőt 175 fokra (3,5-es fokozat)
- A tésztához összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor), ízesítjük csipet sóval és oregánóval.
- Egy másik tálban összekeverjük a tésztához a nedves hozzávalókat, (tojás, tej, olaj), majd a szárazanyaghoz öntjük.
- Elkeverjük a tésztát, és kiolajozott hőálló tálban egyenletesen elterítjük.
- A tésztát betesszük a sütőbe és 10 percig az 1. pontban írt hőfokon sütjük, majd kivesszük a sütőből.
- Amíg a tészta sül, megtisztítjuk a zöldségeket, a cukkinit és a fokhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot apróra kockázzuk.
- Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal kicsit megpirítjuk a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot és fedő alatt főzzük.
- Amint a paradicsom levet eresztett, beletesszük a cukkinit és tovább főzzük.
- Ha a cukkini enyhén megpuhult, kész a ragu, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tészta tetején.
- Megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 15-20 percre (1. pontban írt fokon), amíg aranybarna lesz a sajt
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 29x19
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9477
- Feltöltés dátuma: 2011. január 09.
Ajánló
Illik a feltétbe még a spenót, vörös-, lila-, új- és medvehagyma, bazsalikom, brokkoli, padlizsán, juhtúró, kecskesajt, tejföl, tojás, olajos tonhaltörzs, stb. és ezek számtalan verziója. A tészta ragacsos állagú a sütés előtt, ezért ajánlott nedves kanállal eloszlatni a tálban. Fenti adag egy 29x19-es ovális tálban 1,5 cm-es tésztarétegre elég, ennél vastagabb tészta nem szükséges. Önmagában is fenséges, azonban lehet köretként is tálalni, vagy salátát felszolgálni mellé. Változatossá tehető azzal is, ha a tésztába tetszés szerinti fűszereket keverünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A langalló eredendően kenyérlángos, leginkább a pizzához hasonlító, kenyértésztából, változatos feltétekkel készített étel. Egyes források szerint eredete török, mások szerint szlovák, az azonban biztos,hogy napjaink -gasztronómiai és minden más- fesztiváljainak elengedhetetlen eledele... Az egyszerű langalló sem nem kenyér, sem nem lángos, a recept úgy alakult ki, hogy gyors, könnyen elkészíthető, gyúrás, kelesztés nélküli lepényt szerettünk volna enni. A recept megszületett, azóta az egyik kedvenc egészséges "gyorsétel", szinte bármilyen feltéttel el lehet készíteni az alap tésztára.