r
Nosalty Logó

Cukkinis csirkemell - Csóti Heni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Cukkinis csirkemell - Csóti Heni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 609 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7754 micro
Összesen 1219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk.
  2. A húst megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, közben elkészítjük a páclevet az olivából és a fűszerekből (esetleg lehet kedvenc csirkefűszersónkat is használni), majd beleforgatjuk a hússzeleteket.
  3. Egy hőálló edény aljára nagyon kevés olivát öntünk, majd a cukkinikarikákat belehelyezzük, rápakoljuk sorban a bepácolt hússzeleteket, lefóliázzuk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, akkor jó, amikor már a hús kifehéredett. Pici levet ereszt a cukkini, azt leöntjük róla.
  5. A tojásokat felverjük és összekeverjük a sajttal, majd ezt ráöntjük a cukkinis csirkemell tetejére és pár percig sütjük, amíg szépen rápirosodik a tojásos sajt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5829
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 06.

Ajánló

http://henimodernkonyhaja.blogspot.com a blogomban sok receptet találhatsz, ha meglátogatsz. Várlak szeretettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Az alapötletet egy kedves nénitől hallottam, én kicsit más fűszereket használtam és kipróbáltam. Nekem nagyon ízlik és önmagában fogyasztva is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...