r
Nosalty Logó

Cukkinileves boglyas tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Cukkinileves boglyas tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    2968 micro
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    5937 micro
Összesen 374 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit és a fokhagymát kockákra, a pórét karikákra vágjuk.
  2. A felhevített olajon előbb fonnyasszuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a cukkinit és a fokhagymát. Állandó kevergetés közben enyhén pirítsuk meg, egy-két levélkét tegyünk hozzá a zöldfűszerekből, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel.
  3. Ha forr a víz, hozzáadjuk az ételízesítőt, redukáljuk a hőt, és gyöngyöztetve rotyogtatjuk.
  4. Közben a paradicsomot lehámozzuk, karikázzuk, és beletesszük a levesbe. Legvégén jön a finommetélt. Pár perc után húzzuk le a lábast a tűzről, fedjük be, hagyjuk így egy kicsit állni, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 967
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Ajánló

Frissen reszelt parmezánnal vagy más aromás sajttal megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinileves boglyas tésztával
Marti48 317 recept

Kaptam egy csokor különböző fajtájú, illatozó zöldfűszert, volt egy cukkinim, és a többi alapanyag "raktáron". Boglyas metélt tészta sűrítés gyanánt. A friss fűszerekből csak egy-egy levélkét csíptem le, kellemes aroma, de nem domináns. (Oregánó, rozmaring, kakukkfű, borsika...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...