r
Nosalty Logó

Csúsztatott palacsinta dianatura konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DiaNatura
Csúsztatott palacsinta dianatura konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

651
Kalória
13.5g
Fehérje
41.9g
Szénhidrátok
48.4g
Zsír
110.1g
Víz
375.6g
Koleszterin
1g
Rost
16.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 3915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd állandó keverés mellett fokozatosan beleszórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt. Simára keverjük. Kb. 10-15 percet pihentetjük.
  2. Közben a fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  3. A maradék vajból egy keveset palacsintasütőben felforrósítunk, és körkörös forgatással annyi tésztát terítünk szét benne, hogy kb. ceruza vastagságú palacsintát kapjunk. Egyik oldalát szép pirosra sütjük, majd vajjal kikent tálra csúsztatjuk át az első palacsintát, s elkezdjük sütni a következőt.
  4. Közben, mikor már a megsütött palacsinta teteje kissé megszikkadt, a különböző receptek szerint megadott anyagokkal megszórjuk, meglocsoljuk vagy megkenjük, s erre csúsztatjuk rá a második palacsintát.
  5. A tetejére kerülő palacsintát úgy tesszük rá, hogy annak a sült oldala legyen felül, majd az egész tortaszerűen lerakott tésztát középmeleg sütőben kb. 8-10 perc alatt átsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, cikkekre vágva tálaljuk. Különböző mártásokat is adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

10 év körüli kislány lehettem, amikor anyukám csúsztatott palacsintát sütött nekünk. Tisztán emlékszem a sütőből elővett kissé lapos réteges finomságra. Nem volt megtöltve csokival, dióval, nem volt lelocsolva lekvárral, önmagában volt olyan finom, ami mély nyomokat hagyott. ..:).Az íze itt van azóta is a számban. Soha, sehol nem ettem ezután ilyet... egészen mostanáig, amikor névnapomra drága anyukám újra megsütötte. PALACSINTÁK KÖNYVE 222 RECEPT /Budapest, 1986/  Innen származik a csúsztatott palacsinta eredeti receptje, az ott megadott szöveggel. A kép a cukrozott dióval és sárgabarack lekvárral megkent változatról készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!