r
Nosalty Logó

Csülkös káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Buday Péter
Csülkös káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16648.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    12213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3588.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2416 micro
Összesen 3396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló edény aljára tesszük a vékonyra szeletelt szalonnát, aztán rászórjuk a karikákra vágott hagymát. Ezen osztunk szét egy kis savanyú káposztát, arra kerül a hámozott nyers krumpli fele kisebb darabokra vágva, aztán pedig a nyers és füstölt csülök darab.
  2. Köré megint krumplit és káposztát teszünk, aztán tocsogósra felöntjük vízzel, rátesszük az edény tetejét, és körülbelül 3 órára 160 C-fokos sütőbe tesszük. Nem sózzuk, nem fűszerezzük. Tálaláskor a tejföllel locsoljuk meg.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12255
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös káposzta
Buday Péter 18 recept

Csülök és káposzta, tél, ha savanyított a káposzta. Csülök és káposzta, nyár. Ha friss és zsenge a fehér káposzta. Sertés csülökhús és káposzta nagyon összeillik. Elzászban a francia és a német konyha is a magáénak mondja. A német konyha nem is lenne káposzta nélkül. A lengyeleknél is figyelemre méltó a káposztás sertés ételek sokasága. Erdély, Ukrajna és mi magyarok sem vetjük meg az effajta finomságot. Igaz télen inkább nehezebb formában esszük. Ilyenkor kerül alá egy kis füstölt hús és többnyire savanyított káposztából készül. A nyári úgynevezett lucskos káposzta mindig édes káposztából készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...