Csülkös bableves (Bableves 1.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
63g fejtett bab208 kcal
-
125g füstölt sertéscsülök250 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
34g fehérrépa22 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
13g tejföl25 kcal
A rántáshoz
-
2g finomliszt7 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A csipetkéhez
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
580
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
1000g füstölt sertéscsülök2000 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A rántáshoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Összesen
4632
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
20.9g fejtett bab69 kcal
-
41.7g füstölt sertéscsülök83 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
11.3g fehérrépa7 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
A rántáshoz
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
A csipetkéhez
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
Összesen
192
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2230.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 928 micro
-
β-karotin 2500 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
580
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 326.8 g
Zsír
-
Összesen 176.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 899 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17841.6 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 1678 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 1277 mg
-
Foszfor 4128 mg
-
Nátrium 10261 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 98 mg
VÍZ
-
Összesen 1298.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2284 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 849 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2277 micro
-
Kolin: 1271 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 19997 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3315 micro
Összesen
4632
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 835 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
500 g fejtett bab
-
1 kg füstölt sertéscsülök
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
A rántáshoz
-
1 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
A csipetkéhez
Elkészítés
A leveshez
- Előző este a csülköt kuktában (bő egy óra alatt) puhára főzzük.A levet, amiben a csülök főtt, nem öntjük ki, hanem félretesszük, ebből készítjük másnap a bablevest. Amikor kihűlt, a zsírt leszedjük a tetejéről.
- Ugyancsak a leves készítését megelőző este a babot is be kell áztatni, előtte alaposan megmosni.
- Másnap a csülök főzőlevét és a bab áztatólevét egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a babot, a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott sárga-és fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymákat. Addig főzzük, míg a babés a zöldségek megpuhulnak. A végén berántjuk a levest. Rántás készítése: egy evőkanál lisztet egy-két evőkanál olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.
- Csipetkét is készíthetünk a levesbe: egy tojást sóval és liszttel összegyúrunk, apró kis csipetkéket szaggatunk belőle és vagy forrásban lévő vízben kifőzzük, vagy pedig az egyszerűbb utat választva, belefőzzük a forró levesbe.A bablevest tejföllel és az előző este elkészített csülökkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 568
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 229
- Össznézettség: 259133
- Feltöltés dátuma: 2008. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Mint sok más háztartásban, családunkban is hagyományosan szombatonként készítünk bablevest és ilyenkor a palacsinta az elmaradhatatlan második fogás. A bableves azonban önálló ebédként is bevethető egy sietősebb napon, ha kenyérrel kínáljuk.