r
Nosalty Logó

Csülkös bableves (Bableves 1.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Csülkös bableves (Bableves 1.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

580
Kalória
40.8g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
22g
Zsír
162.3g
Víz
112.4g
Koleszterin
12.3g
Rost
5.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 192 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17841.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1277 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    10261 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

Víz

  • Összesen
    1298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2277 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19997 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 4632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Előző este a csülköt kuktában (bő egy óra alatt) puhára főzzük.A levet, amiben a csülök főtt, nem öntjük ki, hanem félretesszük, ebből készítjük másnap a bablevest. Amikor kihűlt, a zsírt leszedjük a tetejéről.
  2. Ugyancsak a leves készítését megelőző este a babot is be kell áztatni, előtte alaposan megmosni.
  3. Másnap a csülök főzőlevét és a bab áztatólevét egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a babot, a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott sárga-és fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymákat. Addig főzzük, míg a babés a zöldségek megpuhulnak. A végén berántjuk a levest. Rántás készítése: egy evőkanál lisztet egy-két evőkanál olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.
  4. Csipetkét is készíthetünk a levesbe: egy tojást sóval és liszttel összegyúrunk, apró kis csipetkéket szaggatunk belőle és vagy forrásban lévő vízben kifőzzük, vagy pedig az egyszerűbb utat választva, belefőzzük a forró levesbe.A bablevest tejföllel és az előző este elkészített csülökkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Mint sok más háztartásban, családunkban is hagyományosan szombatonként készítünk bablevest és ilyenkor a palacsinta az elmaradhatatlan második fogás. A bableves azonban önálló ebédként is bevethető egy sietősebb napon, ha kenyérrel kínáljuk.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!