r
Nosalty Logó

Csülkös bableves (Bableves 1.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Csülkös bableves (Bableves 1.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 192 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17841.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1277 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    10261 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2277 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19997 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 4632 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Előző este a csülköt kuktában (bő egy óra alatt) puhára főzzük.A levet, amiben a csülök főtt, nem öntjük ki, hanem félretesszük, ebből készítjük másnap a bablevest. Amikor kihűlt, a zsírt leszedjük a tetejéről.
  2. Ugyancsak a leves készítését megelőző este a babot is be kell áztatni, előtte alaposan megmosni.
  3. Másnap a csülök főzőlevét és a bab áztatólevét egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a babot, a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott sárga-és fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymákat. Addig főzzük, míg a babés a zöldségek megpuhulnak. A végén berántjuk a levest. Rántás készítése: egy evőkanál lisztet egy-két evőkanál olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.
  4. Csipetkét is készíthetünk a levesbe: egy tojást sóval és liszttel összegyúrunk, apró kis csipetkéket szaggatunk belőle és vagy forrásban lévő vízben kifőzzük, vagy pedig az egyszerűbb utat választva, belefőzzük a forró levesbe.A bablevest tejföllel és az előző este elkészített csülökkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 568
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 244
  • Össznézettség: 258198
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint sok más háztartásban, családunkban is hagyományosan szombatonként készítünk bablevest és ilyenkor a palacsinta az elmaradhatatlan második fogás. A bableves azonban önálló ebédként is bevethető egy sietősebb napon, ha kenyérrel kínáljuk.  

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...