Csülkös bableves 4. (kuktában)
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
63g fejtett bab208 kcal
-
125g füstölt sertéscsülök250 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
875g víz0 kcal
A rántáshoz
-
17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A csipetkéhez
-
7g tojás9 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
580
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
1000g füstölt sertéscsülök2000 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
7000g víz0 kcal
A rántáshoz
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
11 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4650
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
5.3g fejtett bab18 kcal
-
10.5g füstölt sertéscsülök21 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.7g zeller1 kcal
-
2.1g burgonya1 kcal
-
73.7g víz0 kcal
A rántáshoz
-
0.2g mangalica zsír1 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A csipetkéhez
-
0.6g tojás1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
49
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2356.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1039.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 622 micro
-
β-karotin 1619 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
580
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 334.2 g
Zsír
-
Összesen 160.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18852.7 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 1946 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 1356 mg
-
Foszfor 4369 mg
-
Nátrium 10668 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 95 mg
VÍZ
-
Összesen 8316.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1483 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2085 micro
-
Kolin: 1314 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 12954 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
4650
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kg füstölt sertéscsülök
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 fej fokhagyma
-
15 szem bors
-
1 csipet köménymag
-
3 db babérlevél
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 szál petrezselyem
-
1 közepes db zeller
-
2 db burgonya
-
7 l víz
A rántáshoz
-
1 ek mangalica zsír
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 ek fűszerpaprika
-
4 gerezd fokhagyma
A csipetkéhez
Elkészítés
A leveshez
- A csülköt megmossuk, a babot vízbe rakjuk (nem kell áztatni, inkább csak mosni).
- A 9 literes kuktába 7 l vizet engedünk, beletesszük a csülköt, babot, karikára vágott répát, zöldséget, zellert, 5-10 gerezd fokhagymát, az apró fűszereket fűszertojásba. Minden alapanyagot (kivéve krumplit) egyszerre teszünk bele, és az első "kuktahangtól" számított 1,5 óráig főzzük.
- Ennyi idő alatt annyira megfő a leves, hogy a csülköt már ki is lehet venni belőle, az már kész.
- A levest ismét forraljuk föl, utána mehet bele a krumpli, a csipetke és a rántás.
- A rántáshoz a zsírt felhevítjük, rárakjuk a lisztet, és addig pirítjuk, amíg világosbarna lesz. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a paprikát, és jól összekeverjük, felöntjük egy kis vízzel (kb. 1-1,5 dl ), rányomjuk a fokhagymát, és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit besűrűsödik, és szép sima lesz.
- Általában 20-40 perc alatt összefőnek az ízek, és minden puha lesz, lehet tálalni!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 59144
- Feltöltés dátuma: 2010. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Mióta megvettük a kuktát, sokkal gyorsabb az elkészítése. Lerövidíti a főzési időt, és az íze is nagyon finom! Kenyérrel és egy kis csípős paprikával, csodálatos!