r
Nosalty Logó

Csülkös bab sütőben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
cherry41
Csülkös bab sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 799 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.9 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    3065 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 3197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot átválogatjuk, és előző este vízbe áztatjuk.
  2. A főzés napján a babot félpuhára főzzük, kissé megsózzuk, és hozzákeverünk 4 ek lisztet. A csülköt kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük.
  3. Egy sütőzacskó egyik végét lezárjuk, tepsire tesszük, belerakjuk a babot, rá a karikákra vágott hagymát, a megsózott, megborsozott és grill fűszerkeverékkel megszórt csülökdarabokat, a csonttal együtt. Aláöntjük a vizet, lezárjuk a zacskó másik végét is, vágunk rá egy 1 cm-es nyílást, hogy sülés közben a gőz távozhasson, és az így elkészített tepsit előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 2 és fél óra alatt, először 220 fokon kb. fél óráig, utána 200 fokon pirosra, ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13856
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös bab sütőben
cherry41 7 recept

A mai ebédünkhöz adva volt a csülök és a bab, gondolkodtam, mit lehetne ezekből összehozni. A savanyú káposztán sült csülök receptem alapján jött az ötlet, hogy készítek valami hasonlót, így készült el ez a finom étel, friss kenyérrel nagyon finom, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...