r
Nosalty Logó

Csokoládés szilvás mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Csokoládés szilvás mousse torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Kekszes alap

Szilvás rész

Csokoládés rész

Összesen 1122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Kekszes alap

Szilvás rész

Csokoládés rész

Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Kekszes alap

Szilvás rész

Csokoládés rész

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Szilvás rész

Csokoládés rész

Elkészítés

Kekszes alap

  1. Az alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, és egy 22 cm-es kapcsos, tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. Hűtőbe tesszük.

Szilvás rész

  1. A szilvát feldaraboljuk, majd addig főzzük a cukorral és pálinkával együtt, amíg megpuhul.
  2. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
  3. A zselatint a vízzel összemelegítjük, és a szilvapüréhez keverjük.
  4. 2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a szilvás keveréket, és egyneművé keverjük, majd a csokis rétegre kenjük.

Csokoládés rész

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1, 5 dl tejszínnel, a zselatint összemelegítjük a vízzel, és a csokis keverékhez keverjük.
  2. Kihűtjük.
  3. 2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a csokis keveréket, és egyneművé keverjük.
  4. Az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6667
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés szilvás mousse torta
Judit69 176 recept

Ezt a sütés nélküli tortát készítettem már epres-fehér csokis változatban, most a szilva került terítékre. 

Hozzávalók

Kekszes alap

Szilvás rész

Csokoládés rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...