r
Nosalty Logó

Csokoládés panna cotta málnapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Csokoládés panna cotta málnapürével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cottához:

A málnapüréhez:

588
Kalória
5.7g
Fehérje
38.8g
Szénhidrátok
46.9g
Zsír
144g
Víz
140.8g
Koleszterin
6.6g
Rost
29.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cottához:

A málnapüréhez:

Összesen 588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cottához:

A málnapüréhez:

Összesen 2344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cottához:

A málnapüréhez:

Összesen 247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    576.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 2344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A panna cottához:

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára aprítunk.
  2. A tejszínt a cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 10 percet főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  4. A masszát poharakba osztjuk, és kb. 6 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A málnát botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A pürét a porcukorral ízesítjük, és elosztjuk a csokoládékrémre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Egy finom desszert, minden csokiimádónak. A mogyorós változathoz: a masszát, mielőtt a poharakba osztanánk, hagyjuk hűlni, míg elkezd sűrűsödni, és keverjünk hozzá kb. 50 g pirított, aprított mogyorót.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!