r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Selectfood
Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aétcsokoládét vízgőz fölött olvasszunk fel, majd tegyük félre hűlni.
  2. A blansírozott mandulát egy késes aprítógépben daráljunkfinomra (nem kell lisztesre), ésadjuk hozzáafelaprított aszalt fügét, ánizsmagot és a citromlevet is. Indítsuk be újra az aprítógépet, míg egy homogén, ragacsos keveréket nem kapunk.
  3. Miután az olvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre hűlt, öntsük a ragacsos keverékhez, s gyúrjunk belőle masszát.
  4. A masszából egy-egy darabot leválasztva formázzunk 1-1,5 cm átmérőjű hengereket, tekerjük be őket egyesével folpackba, végül formázzuk őket kocka alakú rudakká.
  5. Tegyük hűtőbe, míg megszilárdulnak.
  6. Fogyasztáshoz daraboljuk a rudakat ízlés szerint 4-5 cm hosszú pálcikákká, majd hempergessük őket vékony réteg porxukorba (nyírfacukorporba). Ez az utolsóművelet el is hagyható, de tény és való, hogy a fehér por dekoratívabbá teszi a rudakat.
  7. Meleg időben ajánlott hűtőben tárolni, napokig is eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8620
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Tipp: Ha teljesen cukormentessé kívánjuk tenni a desszertet, akkor az étcsokoládé helyett használjunk kakaóvajat, kakaóport és más édesítőt; pl. Xukrot, vagy egy kevés mézet. Ha az utóbbihoz nyúlunk, akkor kevesebb kakaóvaj is elegendő, a méz állaga miatt. Ha csak kemény aszalt fügéhez sikerül hozzájutni, akkor felhasználás előtt érdemes valamilyen finom likőrbe - például mandulalikőrbe - áztatni.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Selectfood 4 recept

Ezt a sütés nélküli desszertet még a nyáron készítettem a Fb.-on akkor futó nyereményjátékom kapcsán. A megnyerhető ajándékok közül ugyanis ez a portugál, Algarve-i specialitás keltette fel leginkább az olvasók figyelmét, ezért megpróbáltam reprodukálni. Sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...