r
Nosalty Logó

Csokoládés madártej szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesy
Csokoládés madártej szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 6197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    385.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7015.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2330 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3610 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1766 micro
Összesen 6197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Először a krémet készítjük el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekeverjük. Kis lángon felfőzzük, besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingos krémet is.
  3. A tésztához keményre verjük a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgozzuk a kétféle cukrot is. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  4. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor a tészta kihűlt, rákenjük a csokis krémet, és hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük, és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük.
  6. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekor cukorral.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4322
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyáméknál ettem először, nagyon ízlett, így elkértem a receptet, és elkészítettem én is. Vendégemnek ízlik, ami nekem örömet okoz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...