r
Nosalty Logó

Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 6041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk. Sütőpapíron kisodorjuk, a papírral együtt a tepsibe helyezzük, ha szükséges kézzel elegyengetjük. Elősütjük (kb 12-15 perc). Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan belekeverjük a diót, a csokoládét és a citromhéjat.
  3. Az elősütött tésztalapra öntjük, elegyengetjük, és együtt sütjük még 20 percig (mérsékelt lángon).Miután a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk 5 percig.
  4. Bevonjuk csokimázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38285
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés habszelet -Piroska konyhájából
Csiki Piroska 230 recept

Egy alkalommal nagyon siettem, nem lévén itthon tortabevonó, magam készítettem. Nem vártam meg, hogy kihűljön a sütemény, sem a máz, rátöltöttem és a töltelék mind megitta.  Akkora sikere volt a családban, hogy azóta csak így készítem. Ebben az esetben nem szükséges a töltelékbe a csokireszelék. Öntet: 4 ek porcukor 1 ek kakaó 1 dl víz 5 dkg vaj A porcukrot a kakaóval elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, felforraljuk, belekavarjuk a vajat és levesszük a lángról. Amikor a vaj elolvadt, rákanalazzuk a töltelékre. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...