r
Nosalty Logó

Csokoládés habszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés habszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokoládés habhoz

Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokoládés habhoz

Összesen 4548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A csokoládés habhoz

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládés habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk (kicsit ragacsos lesz), lisztezett kézzel egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.
  2. A tészta tetejét megkenjük a lekvárral.
  3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A cukrot a 4 tojássárgájával fehéredésig keverjük, azután hozzáadjuk az olvasztott (de már csak langyos) csokoládét, a mandulát, a citromhéjat és utoljára a 4 tojásfehérje keményre vert habját.
  5. Rásimítjuk a krémet a lekváros rétegre.
  6. 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem barnul.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 33634
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi recept, Somogyból. Nekem csak darált törökmogyoróm volt itthon, azzal készítettem, de finom lett így is.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládés habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...